Du er her:

Treningstilbud i langrennsgruppa

Skigruppa i BSK arbeider for å:
  • utvikle livsvarig skiglede og skiferdigheter hos våre medlemmer   
  • gi de yngste et godt sosialt og sportslig tilbud som kombinerer lek og læring 
  • gi et godt tilbud til alle alderstrinn f.o.m. 7 år som innebærer at det finnes gode utviklingsveier for hver enkelt
  • utvikle skiløpere innen langrenn, hopp, kombinert og telemark på høyt nivå

Fellestreninger

Skigruppa tilstreber å arrangere fellestreninger som bygger klubbfølelse - noe som betyr at vi i stor grad har felles oppmøtested og -tid på treningene våre. Derfra trener hver aldersgruppe for seg, med treningsopplegg tilpasset gruppas alders- og utviklingsnivå. 

Vi arrangerer ordinære aldersinndelte fellestreninger for barn fra 1.klasse på skolen og oppover. Vi har også en stor gruppe voksne som trener i turlangrennsgruppa.

Så lenge det ikke er skiforhold trener de yngste gruppene enten "løp og lek" eller "sykkel og lek", hvor treningene i all hovedsak dreier seg om tilrettelagt lek og moro som indirekte utvikler skiferdigheter som balanse, spenst og hurtighet. Lek og moro fortsetter selvsagt med ski på beina når snøen kommer. Målet er at alle barna skal synes de har hatt en kjempegøy opplevelse når de kommer hjem fra trening.

Vi trener utendørs i all slags vær - og selv om det regner vannrett en mørk novemberkveld så har barna det gøy på trening! 

Skiglede utvikles gjennom lek og moro!

 

Normalt oppmøtested er utenfor det gamle BSK-kontoret ved inngangen til Ekeberghallen (kartreferanse her). Ved rulleskitrening (kun for 11 år og eldre) bruker vi som regel Ekeberg, Lillomarka arena eller Holmenkollen som treningssted. Når snøen kommer vil trening også kunne skje på Skullerud eller annet sted om ikke snøforholdene på Ekeberg er gode nok. På søndager har vi fast langtur i Østmarka for alle over 11 år, vi kaller det for "søndagsjoggen".

Har du lyst til å prøve skitrening?

Har du (eller ditt barn) lyst til å prøve skitrening? Det er superenkelt å bli med. Det er nemlig bare å møte opp på en trening og prøve hvordan det er. Er barna usikre er det kjempefint om foreldrene henger med - vi har alltid behov for noen "rundingsbøyer" i leken også. 

Vi synes det er helt OK at dere er med et par tre prøve-treninger før dere eventuelt melder dere inn. Ta gjerne kontakt med trener/oppmann for din treningsgruppe i forkant av oppmøte, slik at du får informasjon om det er noe spesielt som bør bringes med den aktuelle dagen og for å sikre at ditt barn får litt spesiell oppmerksomhet og blir tatt godt imot! Se kontaktpersoner her.

Som medlem i Bækkelagets Sportsklub kan du opp til du fyller 16 år delta i alle klubbens idrettsgrener og bare betale en enkelt aktivitetsavgift. Dette er noe helt unikt med vår klubb, og gjør at dersom du allerede f.eks. spiller fotball eller løper orientering i klubben så koster det deg ingen ting mer å bli med i skigruppa (eller vice versa).

Treningsgrupper og treningstider

Oppmøte fellestreningSkigruppas treningsår starter i mai og varer til snøen forsvinner (ca påske). Treningsgruppene er definert ut fra hvilken aldersklasse man vil tilhøre i kommende vinters skirenn, som igjen tilsvarer det antall år man fyller i løpet av det året vinteren tilhører. Det betyr at et barn som blir med i skigruppa i mai og starter i første klasse på skolen til høsten vil tilhøre 7-årsgruppa i skigruppa, selv om man kanskje ikke engang har fylt 6 år enda. Forstod du ikke dette er det bare å ta kontakt, er ofte litt forvirring med dette. 

Skigruppa har følgende treningsgrupper og normale treningstider innenfor langrenn. Merk at treningstidene kan variere noe, så vi anbefaler å sjekke ukas trening for å være helt sikker. 

Gruppe Tirsdag Onsdag
(styrke)
Torsdag Lørdag Søndag
(søndagsjogg)
7-8 år (1. og 2.klasse)     18:00-19:15    
9 år 18:00-19:15   18:00-19:15    
10 år 18:00-19:15   18:00-19:15    
11 år 18:00-19:15   18:00-19:15   10:00-11:45
12 år 18:00-19:30   18:00-19:30   10:00-11:45
13-14 år 18:00-19:30 16:00-17:00 18:00-19:30   10:00-12:00
15-16 år 18:00-19:30 16:00-17:00 18:00-19:30   10:00-12:00
Junior 18:00-19:30   18:00-19:30   10:00-12:00
Senior 18:00-19:30   18:00-19:30   10:00-12:00
Turlangrenn 18:00-20:00   18:00-20:00 09:00-12:00  

 

Hva med tilbud for barn under skolealder?

For barn under skolealder arrangerer vi skileik utvalgte datoer i januar og februar. Dette er et tilbud for barn i alder 5-8 år. Se mer info om dette her.

Unntaksvis kan førskolebarn også bli med i 7-årsgruppa. Dette fordrer at barnet har modenhet og motorikk på nivå med førsteklassinger og at foreldre engasjerer seg i trenerapparatet for gruppa. Det må uansett avtales nærmere, ta kontakt med trener for den yngste gruppa for å diskutere.  

Treningssamlinger

Gjennom sesongen arrangerer vi en rekke treningssamlinger for alle alderskull. Vi har normalt tre hjemmesamlinger som foregår i nærmiljøet på Ekeberg og i Østmarka. På disse arrangeres det en formiddagsøkt før vi samles til felles gratis lunch og sosialt mingling før andreøkt på ettermiddagen. 

Hvert år i månedsskifte november/desember arrangeres sosial familiesamling på snø på Beitostølen. Her er vi over 200 barn og familier som har en fantastisk koselig helg sammen, med skiturer og festmiddag. 

Det arrangeres også gruppevise fjernsamlinger spesielt på høsten for de litt eldre gruppene. Dette kan være på Trysil, Beitostølen, Torsby eller andre fine plasser for treningssamling. 

Skirenn   

Klubbmesterskap i skigruppaNoe av det morsomste med å være med i skigruppa er at man også kan være med på skirenn i klubb og krets. Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å bli med på skirenn, det er ufarlig og bare gøy og man blir tatt godt vare på av trenere og øvrige skifamilier i klubben. 

Skigruppa arrangerer gjennom vinteren tre interne karusellrenn for hele klubben, også for de aller yngste. I tillegg har vi et klubbmesterskap, som regel på tampen av sesongen. 

Fra 8-9 års alder kan man delta på skirenn i Oslo Skikrets. Opp til og med 10-årsklassen er det ingen rangering eller fokus på resultater. Skigruppa stiller med telt og smørehjelp for å skape gode opplevelser. 

Som medlem i skigruppa får du startkontingenten i ordinære skirenn dekket av klubben

Trenere og oppmenn

Alle treningsgrupper har dedikerte trenere som har ansvaret for gjennomføring av treningene. Hver gruppe har også en oppmann som har ansvaret for informasjon i gruppa, skape sosial aktivitet og for å "trekke i trådene". 

I de yngre aldersgruppene er trenerne utvalgte foreldre som har sagt ja til oppgaven, ofte støttet av tidligere aktive ungdom som har valgt å trappe ned sin satsning (ungdomstrenere). Alle trenere tilbys kurs og oppfølging slik at vi kan garantere et spennende og egnet program for alderstrinnet. 

Fra og med 13 år vil hovedtrener for gruppene være profesjonelle og utdannede skitrenere som lønnes av skigruppa. Også her støtter vi oss på ungdomstrenere som bistår under øktene. 

For junior og senior er det kun profesjonelle trenere. 

Alle skigruppas trenere som har ansvar for barn har godkjent politiattest (vandelsattest). Dette i tråd med retningslinjer fra Norges Idrettsforbund.

Oversikt over trenere og oppmenn finner du her

Til toppen