Du er her:

Carl ble (endelig) klubbmester!

O-gruppas klubbmesterskap for 2022 ble avviklet på Breivoll gård i strålende høstvær. Hele 51 påmeldte løpere, en stor heiagjeng og strålende høstvær gjorde dette til en festdag. Og det var Carl Godager Kaas som kunne glise breiest og ta med seg klubbkanna hjem til peishylla!

Den nybakte klubbmester Carl til venstre, og årets vinner av Sølvdobla Jonas til høyre  
Carl Godager Kaas trakk altså det lengste strået i årets klubbmesterskap og fikk endelig kloa i den gjeve klubbkanna. I løpet av de siste 12 årene har han vunnet VM og det meste annet som er å vinne, men han har aldri tidligere klart å vinne klubbmesterskapet. Som han så korrekt siterte tidligere klubbkanna-vinner og verdensener Anne Margrethe Hausken etter løpet så er trolig klubbmesterskapet i BSK det vanskeligste o-løpet å vinne i hele sesongen. Dette selvsagt takket være Truls Kvaase sin finurlige handicapbaserte jaktstartmekanisme, som gir alle klubbens medlemmer lik sjanse til å stikke av med seieren. 

Og det var bare så vidt det holdt for Carl i år. Først i mål kom nemlig ungdomsløper Markus Hirsch tett fulgt av råtasstrener og marathonløper Eirik Hagen. Carl kan takke deres litt slurvete kodekontroll og stemplingsrutine for at han som tredje løper i mål ble den første med godkjent stempling, for Markus og Eirik løp så bra ellers at de hadde hatt mer enn nok tid å sjekke stempling og likevel kommet først i mål. 

Komplette resultater

Som de de siste årene var det råtassene og ungdommene som stilte den største kontingenten på årets klubbmesterskap. Veldig gledelig å se så mange flotte og flinke unge o-løpere i klubben. Det lover godt for framtiden! 

Etter løpet var det felles lunch og premieutdeling inne på Breivoll gård. Alle råtasser og yngre ungdom ble premiert, og i tillegg til klubbkanna-pokalen til årets klubbmester ble også Sølvdobla-pokalen til beste ungdomsløper gjennom sesongen og gavekort for årets beste sportslige prestasjon delt ut. 

  • Klubbkanna: Carl Godager Kaas, for seier i klubbmesterskapet
  • Sølvdobla II: Jonas Fenne Ingierd, for seier i Hovedløpet sprint og O-idol
  • Årets prestasjon: Ralph Street, for beste etappetid på VM sprintstafett

Se forøvrig oversikt over tidligere vinnere av disse gjeve prisene

Før løpet ble det også arrangert tippekonkurranse om resultatene i klubbmesterskapet. Den som klarte å tippe best var råtassen Edvard Lauritsen. Imponerende! 

Vi takker Truls Kvaase for løypelegging og arbeid med jaktstartlista, Simen Wästlund som løpsleder og Ås IL for lån av kart.

Noen flere bilder (takk til Hilde Hirsch for bilder): 

Deltakere klubbmesterskapet 2022 Førstemann i mål, Markus Hirsch, hadde dessverre en feilstempling Får man godkjent stempling mon tro? 

God stemning etter målgang Løypelegger Truls med spente deltakere før start  15-16 åringene våre Ivrige råtasser i mål Ungdomsgruppa på premieutdeling  Flotte rammer rundt årets klubbmesterskap  

Til toppen