Du er her:

Æresmedlemmer

Enkeltpersoner som har utmerket seg gjennom klubbens historie.

 

 

Albert Christiansen ble utnevnt til æresmedlem i 1934

Albert Christiansen var klubbens første formann da klubben ble stiftet i 1909. Det hele begynte på Villa Østråt i Solveien 3. Han satt i klubbens ledelse de første 25 årene, var formann i 1909-1913, 1918-1919 og 1928 totalt ni år. De fleste av de mellomliggende årene var han også medlem av hovedstyret – blant annet seks år som viseformann. Han var en drivkraft for anlegg i klubben, og skal ha æren for å ha skaffet oss både Sportsplassen og Bekkelagsbakkene i 1925. Han var alltid klar til å gjøre en innsats for klubben; var det en krise med å få fylt et tillitsverv, stilte han seg til rådighet.

Oddbjørn Hagen ble utnevnt til æresmedlem i 1939

Oddbjørn Hagen kom til Bekkelaget fra Rendalen i begynnelsen av 30-årene. Han var allerede da en kjent skiløper. Gleden i BSK var stor, da han meldte seg inn. Sin første kongepokal fikk han i 1932 som vinner av kombinert i Holmenkollen, samme år ble han norgesmester i 17 km langrenn. Han fikk Holmenkollmedaljen i 1934, norsk skisports høyeste utmerkelse. Samme året og året etter gikk han til topps i kombinert i Holmenkollen og vant kongepokal. Han har to verdensmesterskap i kombinert i 1934 og 1935. I OL i Garmisch Partenkirchen i 1936 tok Oddbjørn gullmedalje i kombinert, sølv i spesial 17 km og stafett. Etter endt karriere som aktiv skiløper satt han mange år i klubbens skistyre og var hoppsjef i største bakke under Bekkelagsrennet i mange år.

Rolf Mangell ble utnevnt til æresmedlem i 1939

Rolf Magnell kom til BSK i 1911. Han tok like godt med seg hele gutteklubben Rollo, som han da var formann i. Han var en typisk administrator, og hadde i mange tillitsverv. Magnell var en ener når det gjaldt inntektsbringende arrangementer i klubben. Han regnes som en av stifterne av BSKs Ældre, og det var hans ide å gi økonomisk støtte til juniorgruppa. Han fulgte interessert med i håndballen, både dame- og herrelaget.

Alf Kjeldsen ble utnevnt til æresmedlem i 1952

Alf Kjeldsen kom til klubben få år etter stiftelsen. Klubben hadde sin gullalder i skisporet under første verdenskrig, og Alf hørte med til våre fremste skiløpere, med fine plasseringer i mange store renn. Ved siden av å være en eminent skiløper, var han en meget sentral person og pådriver for gutterennene våre i Bekkelagsbakkene. Det var hans fortjeneste at bakkene fikk lys. En skogens mann var han også, orienteringssporten lå hans hjerte nær.

Einar Kaspersen ble utnevnt til æresmedlem i 1956

"Kasper", som han alltid ble kalt, kom til klubben litt før midten av 20-årene. Einar Kaspersen var aktiv både som skihopper og o-løper, og var dessuten en god fotballkeeper. "Damegruppens rådgiver" var en tittel som Einar Kaspersen har vært alene om i BSK, et tillitsverv som aldri var på valg. Gjennom håndballgruppa i BSK kom han i kontakt med Norges Håndballforbund, hvor han var president i flere år. Han satt også som medlem av styret for det internasjonale håndballforbundet. "Kasper" var klubbens formann i de to første årene etter frigjøringen.

Ingolf Fuglerud ble utnevnt til æresmedlem i 1959

Ingolf Fuglerud kom til klubben i midten av 20-årene. Han var en meget dyktig fotballspiller og en habil skihopper. Formann i klubben ble han i 1947, og ledet klubben i to år. Han var oppmann for juniorene og arbeidet for Sportsplassen. I tillegg satt han mange år i bakkekomiteen, gutterennsstyret og juniorstyret.

 Bjørn Stokke ble utnevnt til æresmedlem i 1962

Bjørn Stokke var medlem av BSK siden guttedagene, og det var særlig fotballen som var hans store interesse. Det var også fotballgruppa som engasjerte ham da han etter hvert tok administrative verv i klubben. Fra fotballgruppa kom han inn i Hovedstyret. Han var kasserer, viseformann og formann i 60-årene. Da den midterste Bekkelagsbakken raste sammen, var det Bjørn Stokke som stod først i arbeidet med å få gjenoppbygd bakken. Da bakkene ble revet i 1973 for å gi plass til ny europavei, gjorde han en kjempeinnsats for å få erstatning av Oslo kommune for bakkene. I første omgang ble alle krav fra klubben avvist, men etter iherdig innsats fremla han dokumenter som kommunen ikke visste eksisterte, og resultatet ble at klubben fikk 500 000 kroner i erstatning. Han var også primus motor da Sportsplassen skulle bygges om, samtidig med at man bygget Bekkelagshuset.

Rigmor Andresen ble utnevnt til æresmedlem i 1969

Rigmor Andresen ble medlem i klubben like etter frigjøringen i 1945. Hun ble tidlig et naturlig midtpunkt i arbeidsutvalget, hvor hun var sekretær i elleve år. Hun har hatt utallige forskjellige verv og gjøremål i klubbens styre og stell. Rigmor var også med på starten av Oslo Cup, hvor hun var turneringsleder i ett år. Rigmor har også hatt forskjellige verv i Norges Idrettsforbund, blant annet som styremedlem i seks år. Ved utnevnelsen til æresmedlem tok Rigmor fatt på jobben som klubbens leder, den første og hittil eneste kvinnelige. Hun hadde den rollen da Norway Cup så dagens lys. Deretter har hun arbeidet i hver eneste Norway Cup, og er turneringens og alle dens deltakeres "bestemor".

Jens Ahlberg ble utnevnt til æresmedlem i 1969

Jens Ahlberg var medlem av BSK siden guttedagene. Han var en lovende friidrettsmann og håndballspiller. Han satt i friidrettsstyret i utallige år, og gjorde en kjempeinnsats for friidretten i klubben. Han var også i mange år internasjonal friidrettsdommer. Jens Ahlberg stod på da Sportsplassen skulle ombygges. Han var alltid til stede for klubben.

Rolf Arnestad ble utnevnt til æresmedlem i 1974

Rolf Arnestad ble medlem i BSK som gutt, og han deltok i de forskjellige idrettene. Etter hvert ble bandy viktigst, og han spilte på A-laget i mange år. Han var også med i administrasjonsarbeidet. I 1937 fikk han sekretærjobben i Hovedstyret. Han var også kasserer og senere revisor. Det var på dette feltet han gjorde sin største innsats. Han var klubbens revisor i hele 26 år. Han holdt også rede på tall og tider i klubbens årlige o-løp, i Gutterennene og i Oslo Cup. Hans tallevner gjorde også at han ble "utlånt" til Holmenkollrennene.
 

Bjørn Tore Lie ble utnevnt til æresmedlem i 1979

Bjørn Tore Lie utmerket seg allerede som 16-åring. Han foreslo da at vi skulle skrive klubbens navn på en mer moderne måte. Det er i første rekke håndballgruppa som har nytt godt av Bjørn Tores store arbeidsinnsats. Han hadde jobbet på alle plasser i håndballgruppa, da ble valgt til klubbens formann i 1966. Også i Oslo Cup i håndball og Norway Cup har Bjørn Tore spilt en sentral rolle, blant annet som turneringsleder i 11 år for øvrig like lenge som han var håndballformann. Han har i en årrekke vært leder av klubbens lovkomité og vært til uvurderlig nytte når det gjelder å bistå klubben i lovsaker. Han har også hatt utallige verv i håndballkrets- og forbund.
 

Britt Volden ble utnevnt til æresmedlem i 1985

Brit Volden var tidlig på farten i skogen, og hun viste i ung alder at orientering var hennes idrett. Allerede som 13-åring finner vi henne som nr. 6 i NM for junior. Hun kom tidlig på landslaget i orientering og har en rekke fine resultater. I 1981 vant hun sølvmedalje i verdensmesterskapet og i 1987 gull for Norges lag i stafett. Hun vant den første World Cup i orientering i 1983. Hun har også kongepokaler fra 1983 og 1985.

Susann Goksør Bjerkreim ble utnevnt til æresmedlem i 1996

Susann Goksør Bjerkrheim begynte sin håndballkarriere som 11-åring og var med og vinne utallige kretsmesterskap i aldersbestemte klasser. Hun debuterte på klubbens seniorlag som 15-åring. Hun ble snart klubbens sentrale spiller og lagets kaptein. Dette var i klubbens glanstid. Laget hun deltok på vant seriegull, NM-gull og europa-cup. Susann ble tatt ut på landslaget før hun fylte 17år, og etter hvert ble hun også der lagets kaptein. I den perioden var hun med og tok sølv og bronse i OL, EM og gull i VM. Susann var med sin medmenneskelighet en kjemperessurs for de lagene hun representerte.
 

Frode Kyvåg ble utnevnt til æresmedlem i 1997

Frode Kyvåg startet sin idrettskarriere som skøyteløper og fotballspiller. Han spilte på klubbens fotballag i aldersbestemte klasser og i en periode også på klubbens A-lag. Også håndball ble en idrett Frode deltok i fra guttespiller til A-lag. Han nådde 100 A-kamper og var med på laget som ble norgesmester i 1971. Det er naturlig å tenke på Frode som håndballtrener, både for kvinnelandslaget og ikke minst 13 sesonger for klubbens eliteserielag. Men han har jo også markert seg, etter at han ble ansatt som forretningsfører i klubben i 1976, som en dyktig og svært synlig generalsekretær for Norway Cup.

Atle Sundelin ble utnevnt til æresmedlem i 1998

Atle Sundelins idrett har alltid vært orientering. Også administrativt har o-sporten trukket veksler på Atle både i vår klubb og på forbundsnivå. Men klubben har fått bistand fra Atle langt ut over orienteringen, blant annet var han leder av håndballgruppa en periode. Atle har stadig stått sentralt når grupper eller klubben har hatt behov for bistand i organisatoriske saker. Han står bak mange prosjekter slik som omlegging av grupperegnskaper, overgang til at klubbens regnskap avsluttes pr. 31.12. og omlegging av Norway Cups organisasjon. Atle har vårt leder i klubben i tre år og leder av Norway Cup. Klubben har hatt glede av Atles valgspråk: " Det finnes ikke problemer – det finnes bare utfordringer!".

Hanne Staff ble utnevnt til æresmedlem i 1998

 Hanne Staff ble medlem av klubben i 1991 og var raskt i orienteringstoppen i Norge. Sitt første norgesmesterskap tok hun i 1994, og hun kan se tilbake på hele 26 individuelle NM, 4 kongepokaler og 11 stafettgull. Hun ble verdensmester i klassisk i Grimstad i 1997, og har i tillegg til dette to individuelle og ett stafett-VM. Hun vant verdenscupen i 1998 og 2000. Videre har hun to individuelle og to stafettgull i europamesterskap.

Bjørnar Valstad ble utnevnt til æresmedlem i 2000

Bjørnar Valstad fikk fortjenstmedalje i gull for særdeles god sportslig innsats. Han har VM-gull i klassisk distanse i 1999 og 2004, og VM-gull i stafett i 1999 og 2004. Han vant verdenscupen i 2002. Han vant kongepokalen i 1997 og 2000. Han har 7 individuelle og 2 stafett NM-gull.

Sahra Hausmann ble utnevnt til æresmedlem i 2001

Sahra Hausmann var 28 år og hadde vært medlem og aktiv håndballspiller i klubben i åtte år da hun ble æresmedlem. Hun hadde spilt 219 kamper for BSK i eliteserien, hadde tre norgesmesterskap, to seriemesterskap, to Europa-cupmesterskap, 90 landskamper, og scoret 193 mål i landslagsdrakt. Dessuten var hun europamester i 1998 og verdensmester året etter.

Cecilie Leganger ble utnevnt til æresmedlem i 2001

Norges beste håndballkeeper ble utnevnt til æresmedlem i 2001 i en alder av 26 år. Til BSK kom hun i 1998. Hennes merittliste: 110 eliteseriekamper i BSK-målet, norgesmester og seriemester i 1999, E-cupmester med BSK i 1998 og 1999. Dessuten 119 landskamper, europamester i 1998 og verdensmester i 1999, pluss bronsemedalje i OL i Sydney, 2000. Naturlig nok hadde ikke Cecilie noen scorede mål å skryte av, men avverget desto flere baklengsmål til motstandernes store fortvilelse.

 Jostein Haraldseid ble utnevnt til æresmedlem i 2009

Jostein har sittet i klubbens friidrettsstyre siden 1987. Han har vært leder i 1980, og fra 2001 fram til i dag. Han har hatt et utall av verv i Oslo Friidrettskrets som nestleder, sittet i treningsutvalget, utdanningsutvalget, organisasjons og anleggsutvalget, kontrollkomiteen samt valgkomiteen. I tillegg har han vært friidrettsdommer både på krets- og forbundsnivå. Han har hele 101 NM-gull i veteranklassen de siste 25 årene. Han har siden 2005 tatt 6 gull i Nordisk veteran mesterskap. Han har også en sølvmedalje i vetran EM og en bronsemedalje i veteran VM. Han har vært trener i mange år og har C-kurskompetanse. Han ble tildelt Oslo Friidrettskrets' høyeste utmerkelse "Rasmusstatuetten" i 1994.

Erik Borglin ble utnevnt til æresmedlem i 2009

Erik har gjort en utrolig innsats for Norway Cup og håndballen. Som leder for teknisk avdeling i Norway Cup innførte han i 1983 dataprogrammet for kampoppsettet som ga arbeidet i avdeling et radikalt løft. Han har også sittet i AK og hatt ansvar for bespisning, salg og ryddetjeneste. I perioden 2002 til 2007 satt han i turneringsstyret, som medlem og nestleder. Han har hatt verv i turneringen fra starten i 1972 til 2007.


Erik har vært leder for håndballgruppa i tre omganger, men begynte som sekretær i gruppa i 1969. Han har også hatt verv på alle nivåer innen Kvinner Elite. Videre har han vært trener for yngre lag. Også utenfor klubben har han hatt tillitsverv. Han har vært kretsleder og leder for Dommerkomiteen i Oslo Håndballkrets. I tillegg har han hatt flere komiteverv og treneroppgaver for kretsen. Han ble tildelt Oslo Håndballkrets sin høyeste utmerkelse, "Gullmerket" i 2000.

Erling Johanssen ble utnevnt til æresmedlem i 2010

Erling Johansen har i 42 år vært engasjert i fotball og skihopping. Han har flere ganger blitt hedret for sitt engasjement for hoppsporten og tildelt Oslo idrettskrets sitt diplom "For tjenestefull innsats for skiidretten i Oslo" i 2003. Han fikk Oslo Idrettskrets sin "Ildsjelpris" i 2009. I over 20 år har hat tatt i mot smågutter som ønsker å bli skihoppere i Bækkelagets Sportsklub. Han har trener- og administrativt ansvar for hoppere i BSK under 12 år. Hoppere fra 12 år og eldre trener med Kollenhopp, men Johanssen har det administrative ansvaret også for disse hopperne i BSK. Erling har sittet i skistyret i mange år. Han har a-, B- og C-kurset og har vært fotballtrener sammenhengende i 18 år. Han har også vært styremedlem i fotballgruppa i BSK.

Fred Johnny Osther ble utnevnt til æresmedlem i 2010

Fred Johnny kan regnes som grunnpilaren i håndballgruppa da det ble startet opp med organisert håndball for gutter i slutten av 1950-årene. Han var leder i håndballgruppa i 60 årene og frem til 1971. Han var også nestleder i Oslo Håndballkrets fra 1971-1974, og satt i AU fra 1971-74. Fred Johnny er en av ideskaperne bak Oslo-Cup og ikke minst Norway Cup.

Odd Solli ble utnevnt til æresmedlem i 2010

 Odd Solli vant NM for juniorer i 1970 og har vært forbundsdommer siden 1977. Han dømte håndball i mange år. Hans siste kamp var våren 2010. Da var han 60 år. Han kom til Bækkelagets Sportsklub i 1968. Odd tok NM-gull i håndball i 1970, og trente yngre lag tidlig i 70 årene. Han var både oppmann og trener for damer A fra 1974-1978, og har hatt flere styreverv i håndballen, 1974-1978. Han var også leder av håndballgruppa fra 1990-91. Odd Solli har hatt mange verv, bl.a var han leder for Kvinner Elite i 90 årene og starten av 2000. Han har vært Oldermann i Ældres siden 2001.

Elsa Stigen Ringdal ble utnevnt til æresmedlem 2013

 En av Norway Cups flere ildsjeler, som har betydd mye for klubbens drift og fremgang. Hun har vært med i Norway Cup siden starten i 1972. Elsa har vært med i Hovedkomiteen/Turneringsledelsen siden 1984.
Hun spilte sine første kamper i håndball med Damer A i 1974/1975. Elsa har spilt ca. 150 seriekamper for damelaget i BSK. Hun ble seriemester i 1983/84.
Elsa har hatt styreverv i håndballgruppa i flere år. Hun har bla annet vært sekretær og nestleder, oppmann for de eldste juniorjentene og trener i aldersbestemte klasser.

Kai Frydenlund-Holm ble utnevnt til æresmedlem 2013

 En av Norway Cups flere ildsjeler, som har betydd mye for klubbens drift og fremgang. Kai har vært med i Hovedkomiteen/Turneringsledelsen siden 1987. Han ble Norgesmester i 1976 for Oslo kretslag, og debuterte på A-laget i Eliteserien samme år. Han spilte også på juniorlandslaget.
Kai har hatt styreverv i håndballgruppa og bla vært assistent trener for Frode Kyvåg s elitelag, han vant NM J18 som trener med bla annet Susann Goksør på laget. Kai er også håndballdommer.

Geir Fuglerud ble utnevnt til æresmedlem i 2017

Geir har vært medlem av klubben siden sin fødedag 16. mars 1947. Geir har vært aktiv i skihopping, kombinert, håndball, friidrett og sist, men ikke minst fotball hvor han fikk notert flere A-kamper. Det er særlig på det administrative plan at Geir har utmerket seg. Han startet sin rekke av tillitsverv i 1967 som hovedkasserer og økonomiansvarlig i AU/HS. Videre har han virket som klubbens formann (1993/95), viseformann, materialforvalter og styremedlem.  Han har hatt styreverv i fotball- og skigruppa, vært med i valgkomiteen pluss hedersbevisningskomiteen, men det er først og fremst i Norway Cup sammenheng han har vært med å styre siden 1972 i mange forskjellige roller.

Carl Godager Kaas ble utnevnt til æresmedlem i 2018

Carl har spilt en viktig rolle i BSK Orientering fra sin inntreden i 2009/10 sesongen. Først og fremst som en topp utøver med to verdensmesterskap og flere andre internasjonale og nasjonale medaljer. I tillegg har han vært en viktig rådgiver, både for trenere, yngre utøvere, UK og andre som trenger støtte og råd. Carl som ga seg som toppidrettsutøver i 2016 har siden engasjert seg i Stolpejakten som er lavterskel orientering i nærmiljøet og fortsatt å bidra sterkt på treninger.  

 

Lars Ø. Lund ble utnevnt til æresmedlem i 2019 

 

Lars er født i 1924 og fyller i år 95, samtidig som BSK blir 110 år. Han meldte seg inn 25. mars 1939, og på årsmøtet vil han ha vært medlem av klubben i 80 år. Både idrettslig og administrativt var Lars mest aktiv fra 1940- til 1970-årene. Men også siden og helt fram til i dag har han fulgt klubben tett, bl.a. som et sentralt medlem av Ældres. I likhet med jevnaldrende medførte 2. verdenskrig at Lars sine beste idretts år falt sammen med krigsårene, da tyskernes styre gjorde at mye av idretten ble drevet illegalt. Som mange BSK-ere var Lars da aktiv innen ski og orientering. Han fortsatte som orienteringsløper på 1940- og 50-tallet, og holdt på som turlangrennsløper helt fram mot 1980. Så sent som i 1974-75 fullførte han bl.a. Birkebeinerrennet, Grenaderløpet og Vasaloppet. Det er likevel administrativt han har gjort sin største innsats for BSK. Karrieren var lang, og dette forsøket på opplisting viser hans imponerende allsidighet og stayerevne: Styremedlem orienteringsgruppa 1946. Styremedlem juniorstyret 1948 og 1960. Klubbens formann (leder) i 1950, 1951 og 1963. Hovedstyrets kasserer i 1953 og 1957. Redaktør av BSK-posten 1954. Medlem av møtekomiteen 1961 og 1962. Medlem av gutterennskomiteen (Bekkelagsrennet) 1962 og 1963. Medlem av finanskomiteen 1969. På 1950-tallet var han også leder for mange store arrangementer, bl.a. det årlige Bækkelagsløpet. Det var store, nasjonale orienteringsløp, som resulterte i at klubben fikk ansvaret for NM i orientering i BSKs jubileumsår 1959 med Lars som løpsleder. I jubileumsbøkene står det at mesterskapet ble en suksess: «Eventyr-arrangement» skrev Aftenposten over en helside.

Til toppen