Du er her:

Vi har en juniorverdensmester i langrenn!

Fellesstarten i Whistler ble en spennende affære, men etter 20km i tunge klassiskløyper var det Milla Grosberghaugen Andreassen fra Bækkelaget som kunne strekke armende i været!

Det var et stort og kaotisk felt som la i vei ut i sløyfa på 5km de skulle gå 4 ganger. Milla hadde startposisjon 2, skrått bak svenske Lisa Eriksson. Og det var nettopp Milla og Lisa dette skulle handle om. Første runde gikk ganske kontrollert for seg. Milla gjorde mye av drajobben i feltet helt fra start og feltet var ganske stort da de rundet på stadion.
Ut på runde 2 ble det raskt strekk i feltet opp de tøffeste bakkene i starten av runda. Da de kom inn for runding halvgått renn var det kun svenske Eriksson som fortsatt var med.
I bakkene på runde 3 gikk duoen tøft i motbakkene, for avstanden ned til de øvrige økte for hver fraspark. Etter bakkene tok de andre noe innpå igjen, og det kunne virke som om duoen i front lurte litt på hverandre og ingen ville gjøre all drajobben.
 Ut på fjerde og siste runde var vi litt usikre. Mange trodde Milla ville trøkke til tidlig i de tøffe bakkene for å bli kvitt svensken. I stedet gikk de side om side, og Milla la seg litt i rygg. Begynte Milla å bli sliten? Noe mer fiskebein enn svensken; begynte Milla å få glatte ski? Men SÅ! Milla går ut i eget spor inn i siste bratte partiet før toppen og øker takten og langer ut. Luka oppstår umiddelbart! Vi ser Milla forsvinne ut av kamera med 2,7 sekunders ledelse. Så finnes det ikke kameraer langs løypa på flere minutter. FIS-appen følges med argusøyne. Og der tikker Milla inn på nytt passeringspunkt. Sekunder går. Mange sekunder går. 16,7 sekunder! Lisa Eriksson er parkert! Resten ble en parademarsj. Vi gratulerer så mye! Og er glade for at du er mye bedre på ski enn til å ta imot flagg på oppløp!

Til toppen