Du er her:

Sterke resultater i Varingskollen

BSK telemark arrangerte i helgen FIS/NC renn på telemark i Varingskollen. Det ble svært gode resultater og et vellykket dugnadsrenn.
Fra venstre Kaja Bjørnstad Konow, Gøril Strøm Eriksen og Augustine Carliez. Morten V. Eriksen

Bækkelaget Sportsklub ski/telemark stod som arrangør og var godt representert i arrangementskomiteen som har jobbet fokusert med dette i siste to måneder. Utøvere fra Frankrike, Slovenia, Andorra, Canada og Sverige deltok sammen med de norske utøverne.

Lørdag stod sprint på programmet og det ble de franske utøverne som kapret de øverste plassene. I kvinneklassen ble det dobbelt fransk foran Gøril Strøm Eriksen fra BSK og Kaja Bjørnstad Konow fra Hagahogget Låmlag. I herreklassen ble det hel-fransk premiepall, men veldig positivt at Mikkel Nygaard Løken fra BSK med comeback ble beste norske utøver på en flott 5. plass. Jacob Alveberg kom på 7. plass. Gode prestasjoner da Frankrike denne sesongen har dominert i Worldcup, spesielt i herreklassen.

Søndag stod en fartsfylt parallell på programmet med tette dueller mellom utøverne og det ble en god norsk opptur. I kvinneklassen kjørte både Gøril og Kaja sterke prologer og havnet dermed i hver sin ende av finale-oppsettet. De avanserte trygt gjennom sine runder og møttes i en helnorsk finale, hvor Gøril vant med minste mulige margin. 'Lille-finalen' ble kjørt med to Augustine og Argeline fra Frankrike som dermed endte på 3. og 4. plass.
I herreklassen hadde vi gode forhåpninger til Jacob og Mikkel og de møttes i spennende kvartfinale. Denne gang trakk Jacob det lengte strået og avanserte til semifinale hvor han til tross for god kjøring ble slått av Elie Nabot som til slutt vant rennet. Jacob slo svenske Alvin Noaksson i 'lille-finalen' og fikk dermed en flott 3. plass og Mikkel endte på en fin 6. plass.

Fra venstre Alexis Page, Elie Nabot, Jacob Alveberg og Alvin Noaksson. Morten V. Eriksen

Et vellykket BSK-renn ledet av Anita Strøm Eriksen og med unnværlig bistand fra både Hagahogget Låmlag, NSF/telemark og deltakende klubber som funksjonærer. Stor takk også til driften i Varingskollen som stilte preppemaskin og scootertjeneste til disposisjon samt Hakadal IL Alpin for utlån av fasiliteter og utstyr. Vi kommer gjerne tilbake til Varingskollen.

Nå settes kursen til Ål i Hallingdal hvor det er worldcup-renn 16-18/2 hvor BSK har følgende utøvere med:
Gøril Strøm Eriksen
Jacob Alveberg
Mikkel Nygaard Løken
Vi må fortsatt vente litt før Trym Nygaard Løken er tilbake etter rehabilitering og Ella Strøm Eriksen som er nyoperert etter brudd i en finger.
Lørdag blir det TV-sending fra worldcup Ål på 'TV2 Direkte' kl. 0940

Resultater fra rennet her
Skiforbundet artikkel/uttak WC Ål her
Stort bilde-matriale her

Mikkel Nygaard Løken med flott 5. plass lørdag Morten V. Eriksen
Jacob Alveberg med sterk 3. plass søndag. Morten V. Eriksen
Gøril Strøm Eriksen såvidt foran Kaja Bjørnstad Konow på søndag. Morten V. Eriksen
Anita med blide hjelpere sørget for at rennet ble en suksess. Morten V. Eriksen


 

Til toppen