Du er her:

Kosovo trening på Sportsplassen

Vi i Bækkelaget var veldig stolte over at Kosovo sitt landslag trente på Sportsplassen før vennskapskampen mot Norge. Spillerne var svært fornøyde med forholdene og satte pris på å kunne ha en rolig trening før kampen.

Etter treningen fikk vi en prat med Valon Berisha, en svenskfødt kosovisk-norsk fotballspiller som til daglig spiller i LASK Linz i Østerrike. Han har en imponerende karriere med tidligere spill i klubber som Egersund, Viking, Red Bull Salzburg, Lazio, Fortuna Düsseldorf, Reims og Melbourne City. Valon valgte i 2016 å spille landskamper for Kosovo, mens hans bror Veton Berisha spiller for Norge.

Valon fortalte at både han og laget var klare for kampen på Ullevaal. Han hadde stor tro på at de kunne hevde seg mot Norge, som også stilte med et sterkt mannskap til tross for at det var en privatlandskamp. Han forventet en spennende og åpen kamp, der begge lagene ønsker å vinne. Valon nevnte også at det var solgt godt med billetter, noe som ville bidra til en god ramme rundt kampen.

Kampen endte med seier til Norge, som vant 3-0. Til tross for resultatet, var det en god erfaring for Kosovo og en flott anledning til å teste ut nye strategier og spillere under ledelse av deres nye trenere.

Til slutt delte Valon tankene sine om Norway Cup. Selv om han aldri har deltatt selv, har han hørt mye positivt om turneringen. Han mener det er en fantastisk arena som fremmer idrettsglede og fungerer som en viktig møteplass for barn og ungdom.

Tusen takk til Kosovo sitt landslag for at de valgte å trene hos oss. Vi ønsker dem lykke til i fremtidige kvalifiseringer og håper å se dem tilbake på Sportsplassen igjen!

Til toppen