Du er her:

Iben Carnhed er Norgesmester i lengdehopp!

Friidretts-NM i Sandnes ble en minneverdig opplevelse for BSK, med imponerende prestasjoner fra våre utøvere.
Iben intervjues av NRK etter lengde-gullet i NM 2024 var i boks Faksimile NRK TV

Iben Carnhed leverte en strålende prestasjon i lengdekonkurransen og sikret seg gullmedaljen med et hopp på 6,11 meter under årets norske Hovedmesterskap i friidrett.

Til tross for ufyselige forhold med 12 grader, regn og vind, klarte Iben å ta ledelsen som første hopper og beholdt den gjennom hele konkurransen, som varte i over 1,5 time.

Gullmedaljen er den tredje til Bækkelaget i et norsk Hovedmesterskap i friidrett gjennom tidene. Tidligere vinnere er Ingvild Måkestad Bowim (1500m i 2014) og Kasper Sagen (spydkast i 2020). Johannes Alnes seier i NM i terrengløp i 2013 og Joachim Skjønhaugs seier i lengde uten tilløp i 2020 regnes som NM gull i «andre» norske mesterskap.

Iben lengdekonkurranse NM 2024 Rune Bjørnbekk / sandnes2024.no

BSK har en stolt tradisjon i lengde, med tidligere suksesser som Thomas Torgalsens sølv i 1980 og bronse i 1979, og nevnte Skjønhaug sine medaljer i lengde uten tilløp under innendørs NM.

Iben er unik i BSK-sammenheng ved at hun er den første gullvinneren som har gått gradene fra ung alder.

Hun har hatt en lang karriere i Bækkelaget og holder fortsatt aldersrekorder i sprint, hekkeløp, hopp, kast og mangekamp i aldersklassene 13-17år. Hun vant gullmedaljer i norske ungdomsmesterskap i 15, 16 og 17 årsklassene, og var en av landets mest lovende mangekjempere som 17 åring i 2018, før diverse skader satte henne ut av spill.

Med kontrollert trening i og etter koronatiden, under ledelse av klubbtrener Lars Ytterhaug, har Iben i de siste par årene igjen blitt å regne med i nasjonal målestokk. Iben fikk sølv i lengde i junior-U23 mesterskapet i 2023 og sølv i innendørs NM i 2024.

Iben har forbedret sin personlige rekord hele fire ganger denne sesongen, og ingen ting tyder på at hun er ferdig. 6 meter grensen i lengdehopp ble brutt under årets Nordiske mesterskap og foreløpig personlig rekord ble altså satt under NM med 6,11.

Iben kombinerer sin satsing på friidrett med medisin studier ved Universitetet i Oslo. Vi håper på mange flere år med fremgang og gode friidrettsprestasjoner!

Andre NM-utøvere!

BSKs øvrige utøvere i NM kom litt i skyggen av Ibens gull.

Erlend imponerte med ny personlig rekord på 100 meter med tiden 11,19 sekunder. På 200 meter løp han også under sin personlige rekord med tiden 22,65 sekunder, men dessverre var det for mye medvind til at rekorden kunne godkjennes.

Erlend løper 100m i NM 2024 Vegard Hanssen / sandnes2024.no Pernille løper 200m i NM 2024 Rune Bjørnbekk / sandnes2024.no

Pernille Lund var kun ett hundredel fra årsbeste på 100 meter med tiden 12,51 sekunder og løp 200 meter på 26,25 sekunder.

Guro Navelsaker Hjeltnes deltok i trestegkonkurransen. Selv om hun hadde flere lange hopp, ble de dessverre hårfint døde. Vi ser frem til å se Guro fortsette å utvikle seg og komme sterkere tilbake i fremtidige konkurranser.

Vi gratulerer alle våre utøvere med deres fantastiske prestasjoner og takker trenere og støttespillere for deres utrettelige innsats. Vi ser frem til en spennende sesong videre og håper på flere flotte resultater.
 

Til toppen