Du er her:

Byrådet vanskeliggjør ny hall for BSK

 

Dagsavisen skriver i dag at byrådet legger Campus Ekeberg og BSK Arena på is. – Det er en provokasjon for alle frivillige i Oslo, sier Generalsekretær i Oslo Idrettskrets (OIK), Magne Brekke.

 

OIK og BSK har i flere år jobbet med å realisere et nytt idrettsanlegg og en videregående skole inntil Ekeberghallen. Oslo kommune og byrådet har hele veien sagt at de ønsker seg dette prosjektet og det har blitt detaljprosjektert i samråd med Oslo kommunen v/ Utdanningsetaten.

 

Parallelt med dette har kommunen varslet at de vil ekspropriere Bækkelagshallen for å bygge ny barneskole på Bekkelaget/Holtet. Byrådet har tilbudt oss 11 millioner for Bækkelagshallen. Generalsekretær Pål Trælvik er tydelig til Dagsavisen og sier: – En idrettsarena for elleve millioner? Dream on! Den siste hallen kommunen har planlagt har et budsjett på 561 millioner. Og da tror jeg ikke tomtekosten er med, sier han til Dagsavisen.

Som Dagsavisen skriver vil byrådets valg koste kommunen langt mer enn BSK Arena: «Kommunen vil i stedet bygge nye idrettshaller i kommunal regi på Ekeberg. En midlertidig, og en permanent. Men dette er det ennå ikke satt av penger til. Resultatet kan uansett bli at kommunen ender opp med hele fire regninger å betale: Kompensasjon for Bækkelagshallen. Kompensasjon for kostnadene som har blitt brukt på Campus Ekeberg-prosjektet. Byggekostnader for midlertidig hall. Og byggekostnader for en permanent hall.»

OIK og BSK vil fortsette arbeidet med Campus Ekeberg, og er glade for at opposisjonen i Oslo bystyre er tydelig på at dette skal realiseres hvis det blir et politisk skifte i hovedstaden. BSK må uansett kjempe for de anleggene vi har. – Vi kan ikke la kommunen ta Bækkelagshallen før vi vet at vi har en ny hall, avslutter Trælvik.

For ytterligere spørsmål, send e-post eller ring styreleder i BSK, Øystein Sundelin, på oystein.sundelin@gmail.com eller 97187062.

Til toppen