Bækkelagets Sportsklub og Norway Cup støtter jenteprosjektet Nyawa United i Zambia.

Klubben har bidratt med drakter og utstyr.

Å etablere et jentefotballag i en landsby i Zambia har vært ekstremt givende, men likevel utfordrende. Mens det har vært en positiv utvikling når det gjelder jenters deltakelse i sport, er det fortsatt en lang vei å gå.

Takket være støtten fra Norway Cup og Bækkelagets Sportsklub (BSK) har laget fått trøyer og jakker til bruk for trening og kamp! BSKs farger er nå stolt representert i Nyawa.

"We hope we will be able to make history by sending the first girl's football team from a rural area from Zambia to Norway Cup one day" - sier Anette Kristoffersen som er prosjektleder.

På gressbanene på Ekebergsletta har det løpt jenter rundt hvert år siden Norway Cup-oppstarten i 1972. Og det skal Norway Cups bestemor – Rigmor Andresen – ha æren for. Hun var leder i BSK da klubben skulle starte Norway Cup, og slo i bordet for dette. Åtte jentelag var med i den første Norway Cup i 1972, og spillerne var i alderen 8 til 40 år. Først fire år seinere ble kvinnefotballen anerkjent av Norges Fotballforbund. 

Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde   

Til toppen