Du er her:

Bækkelagets Sportsklub og Norway Cup støtter jenteprosjektet Nyawa United i Zambia.

Klubben har bidratt med drakter og utstyr.

Å etablere et jentefotballag i en landsby i Zambia har vært ekstremt givende, men likevel utfordrende. Mens det har vært en positiv utvikling når det gjelder jenters deltakelse i sport, er det fortsatt en lang vei å gå.

Takket være støtten fra Norway Cup og Bækkelagets Sportsklub (BSK) har laget fått trøyer og jakker til bruk for trening og kamp! BSKs farger er nå stolt representert i Nyawa.

"We hope we will be able to make history by sending the first girl's football team from a rural area from Zambia to Norway Cup one day" - sier Anette Kristoffersen som er prosjektleder.

På gressbanene på Ekebergsletta har det løpt jenter rundt hvert år siden Norway Cup-oppstarten i 1972. Og det skal Norway Cups bestemor – Rigmor Andresen – ha æren for. Hun var leder i BSK da klubben skulle starte Norway Cup, og slo i bordet for dette. Åtte jentelag var med i den første Norway Cup i 1972, og spillerne var i alderen 8 til 40 år. Først fire år seinere ble kvinnefotballen anerkjent av Norges Fotballforbund. 

      

Til toppen