Du er her:

VM-gull på telemark!

Trym Nygaard Løken tar på dag 2 av VM steget opp og blir verdensmester i Parallell foran to sterke sveitsere på deres hjemmebane. Etter endt mesterskap ble fasit ikke mindre enn 4 medaljer på Trym og også 4 medaljer på Jacob Alveberg når vi tar med team-disiplinene. Kort og godt fantastisk bra!

Trym Nygaard Løken verdensmester telemark parallell og tar ialt 4 medaljer. FIS telemark  
Dag 4. Klassisk
Siste VM og Klassisk disiplin som Norge historisk har gjort det veldig bra pga. av tidlig fokus på skøyte-delen som er er lengre enn i Sprint og Parallell. Sveitseren Bastien Dayer er en av de største konkurrentene som har utliknet dette og han kjører tidlig raskt og feilfritt og dermed en tidlig ledelse. Trym kjører også veldig bra og får raskeste kjøretid av alle, men dessverre et par tildelte tillegg og dermed bak sveitseren som tar gull og Trym med nok en flott sølvmedalje. Jacob Alveberg som er siste års junior, men har deltatt i VM også i seniorklassen, kjører nå junior hvor han har klare medaljemuligheter. Han kjører veldig solid, leder veldig lenge, men må tilslutt se seg slått av franskmannen Charly Petex. Gøril Strøm Eriksen kom inn på en hederlig 9. plass i en klasse som domineres av utenlandske utøvere først og fremst fra Sveits. I damer junior tok Norge en sterk dobbeltseier med Kaja Bjørnstad Konow foran Emma Araldsen, mens BSK's Ella Strøm Eriksen ikke stilte til start pga. håndleddskade tidlig i mesterskapet.

Trym vinner VM-gull i Parallell FIS-telemark  

Dag 3: Parallell 

Forrige dagens VM-sølv var et bevis på at formen var god, men det var allikevel mye som skulle klaffe for å ta steget opp på øverste trinn for Trym. Med sikker kjøring, runde for runde, ble konkurrentene slått ut og med tilnærmet feilfri kjøring stod Trym igjen som verdensmester.
I dameklassen dominerte Sveits stort, som de har gjort hele sesongen, men Gøril Strøm Eriksen gjorde en veldig solid konkurranse og endte på 7. plass best av de norske damene.

Gøril Strøm Eriksen ble beste norske dame på 7. plass FIS telemark  

I junior-klassen fikk Jacob Alveberg virkelig fart på skiene og det førte nesten helt til topps - det ble en flott sølvmedalje. Dagen ble enda bedre når landslagskollega Kaja Bjørnstad Konow gikk helt til topps og ble Jr. verdensmester. Våre unggutter Mikkel og Emil Langhus Bye deltok også men ble slått ut i 1/8-dels finalen. Allikevel en fin erfaring for BSK-juniorene.

Dramatikk når Jacob's konkurrent faller over i hans løype. FIS telemark   

Etter de individuelle rennene var våre utøvere også sterkt deltakende da Norge tok sølv i Jr team-parallell og bronse i Sr. team-parallell. Jacob kjørte på laget i begge klassene og Trym i Sr-klassen. En skikkelig medalje sanking ble det på Norge og våre utøvere.

Trym og Jacob sikrer VM-medaljen i team-parallell sammen med Guro. FIS telemark    


Dag 1-2: Sprint junior & seniorVM-sølv til Trym Nygaard Løken FIS-telemark

Etter to veldig spennende omganger kapret Trym sølvmedaljen i tett kamp med Bastien Daier som vant og Nicolas Michel som fikk bronse, begge fra Sveits. Gøril Strøm Eriksen kom inn til 9. plass etter to jevne omganger. Jacob Alveberg var uheldig falt brakk en stav og kom tilslutt på 17.plass.

I junior-klassen ble det et etterlengtet VM-gull til Kaja Bjørnstad Konow fra Asker. Vår egen Ella Strøm Eriksen kjørte veldig friskt i 1.omgang og lå på en sterk 8.plass men falt dessverre i 2. omgang. Ella forstuet håndleddet i fallet og er dermed ute av mesterskapet.
Svært hederlig innsats av brødrene Mikkel og Emil Langhus Bye, som fullførte på henholdsvis 11. plass og 13. plass.

Bak fra venstre Emil, Trym, Ella og Gøril, foran fra venstre Jacob og Mikkel FIS telemark    

Mer info, bilder og resultater finnes her:
Facebook FIS Telemark

Til toppen