Du er her:

Topp stemning og trippelseier under Norgescup for juniorene

Denne helgen har vært en nervepirrende helg for juniorene våre. Det var nemlig klart for årets første Norgescup på Åsen. Koronarestriksjoner gjorde at rennet ble flytte fra Voss til Åsen.

Vi hadde seks løpere til start: Milla, Selma, Eline, Sven August, Wilhelm og Fredrik. I tillegg til løperne, var også en ivrig gjeng med smørere, foreldre og støtteapparat på plass. 

På fredag var det skøytesprint, og mange hadde høye forhåpninger. Det ble dessverre litt stang ut for noen, men Milla i K17 var i stor form. Hun vant sprinten i sin klasse etter en nervepirrende duell. Milla forteller senere at hun «hadde absolutt ikke forventninger om at det skulle gå så bra gjennom hele helgen, og ble mest overrasket og glad for at det gikk så bra på sprinten». De andre BSK-løperne gjorde også en bra innsats, og Wilhelm i M17 kom akkurat ikke videre til finalene etter prologen. 

     

 

 

 

 

Lørdagen var det klart for 5/10 km skøyting, og det var mange som var klare til å slå til etter en uheldig fredag. Fredrik gjorde nettopp det, endte på 20. plass i M19/20, kun ni sekunder bak 12. plassen. Milla tok seieren for andre dag på rad i K17, helt overlegen, 33 sekunder foran andreplassen. For Eline, Sven August og Wilhelm var ikke lørdagen helt optimal, men det tok de igjen med en strålende søndag.

Etter to dager med skøyting, var det 10/15 km klassisk på søndagen. Med strålende smøreteam, var skia supre for store deler av BSK-troppen. Det var søndagen som ble den sterkeste BSK-dagen. Milla tok seieren for tredje dag på rad, og tar med seg tre imponerende gullmedaljer tilbake fra sin første NC-helg. Historisk! Les den fine artikkelen om henne på langrenn.com her. Hun vant med hele 43 sekunder på 10 kilometeren. For Fredrik var også søndag en bra dag, og han endte på en 28. plass i en tøff M19/20-klasse. Både Wilhelm i M17 og Eline i K19-20 får en skikkelig opptur, og Sven August gjør sitt aller beste nasjonale renn. Deilig å avslutte renn-helgen på topp!  

For en morsom renn-helg! Gratulerer til både løpere, foreldre og smøreapparatet, som sikret godt humør og gode resultater hele helgen. Nå er det bare to uker til junior-NM på Nes, og løperne viste at de var i rute. Vi gleder oss til fortsettelsen!

  

Til toppen