Du er her:

Stor deltakelse og medaljer under HL2024!

Årets Hovedlandsrenn, som kan kalles et NM for 15- og 16-åringer, ble avholdt på Gålå 1-3.mars.

Bækkelaget stilte med en stor utøvergruppe på Gålå denne langhelga med hele 12 utøvere, hvorav 8 av dem var fra det ferske HL-kullet 2009! Hovedlandsrennet er nok det rennet med størst aldersbestemt deltakelse i hver klasse.

Under fredagens 5km/7,5km fristil fullførte eksempelvis 198stk i G15, 139stk i J15, 210stk i G16 og 136stk i J16!

Noen skuffelser og noen oppturer er det alltid innad i en stor utøvergruppe, spesielt når det er årets store høydepunkt i kalenderen som skal gjennomføres.

Noen når målene sine, mens andre håpet på bedre. Erfaringer rikere blir man alltid, og det kommer alltid nye muligheter!

Under fredagens distanserenn i fristil var det Ada Korsnes Eriksen som gjorde det aller skarpest med en meget sterk 11.plass, rett foran Julie Holter Henriksen på en 15.plass! 

Lørdag var det klassisk sprint og skicross på programmet. Det er kun 30stk som går videre fra prolog i sprinten, altså er svært lite nåløye. Heldigvis har alle muligheten til å konkurrere i skicross når sprinten er over. Skicrossen er en morsom løype på noen få minutter hvor man blir utfordret med ulike elementer som krever god skibeherskelse. 

Under sprinten fikk vi både Julie Holter Henriksen (nr. 3), Lotte Clement (nr. 4) og Ada Korsnes Eriksen (nr. 17) videre fra prologen. Jentene sa seg ikke fornøyd der og klinket til med avansement videre til semifinale. Der sa det dessverre stopp for alle tre. Julie og Lotte var svært nære finaleplass med hver sin 4.plass, noe som gav knallsterke 7. og 8.plass totalt i sprinten.
Vi må også trekke frem Ida Emilie Meldalen sin 38.plass som kun var 2,27sek unna avansement!

Under skicrossen senere på dagen var fortsatt ikke Ada Korsnes Eriksen helt ferdig for dagen. Tross en tøff sprint i beina klinket Ada like gjerne til med å klatre opp på pallen med en bronse! Utrolig imponerende! Her må vi også trekke frem en fantastisk 18.plass til Nicoline Louise Sørensen Aagaard!

Søndag var det stafett på programmet. Her konkurreres det mellom skikretsene, så her går våre på blandede lag mellom ulike klubber i Oslo Skikrets. Her ble det ekstra gøy med BSK-øyne da vi hadde Ada og Julie på 1.laget, Lotte på 2.laget og Marlin på 4.laget. 1.laget kjempet hele veien om seieren. Dessverre ble Buskerud for sterke, men vi gratulerer jentene med et fantastisk sølv!

Til toppen