Du er her:

Snøsamling på Beitostølen og U23-norgesmester på Gålå!

Første helga i desember er det tradisjon tro snøsamling på Beitostølen for hele klubben. Det var en kald vinterhelg som ventet oss på fjellet, men smilene var store både i løypa, i matsalen og i leilighetene rundt omkring!

Noen ivrige fra HL-gruppa ble med juniorene opp allerede torsdag kveld for å være klare for en skikkelig treningsdag fredag. De fleste andre kom opp i løpet av fredag kveld til middag i Beitohallen.

Lørdag var det to økter for alle gruppene. HL og junior smalt i gang med testrenn på første økt. Dette var en fellesstart i fristil. Totalt 21 stk på start! 

HL-gjengen gikk 5km mens junior gikk 7,5km, henholdsvis 2 og 3 runder på 2,5km. Deilig å få kjenne på konkurranspulsen nå som sesongen nærmer seg!

Etter lunsj var det foredrag om ernæring med ernæringsfysiolog og tidligere toppløper på mellomdistanse Ingvill Måkestad Bowim. Foredraget var for utøvere fra 13 år og oppover. Bra oppmøte var det, og det kom flere nysgjerrige spørsmål fra salen.  

 

Etter en dag fylt av mye aktivitet på ski var det duket for festmiddag i Beitohallen. Her var det julemat på menyen og mange sultne skimager ble mettet.

Søndag var det tid til én økt før avsluttende lunsj. De fleste gruppene brukte økta til å komme seg ut i turløypene utenfor stadion og opp på fjellet. Det var nok en kald økt, men med nydelig sol og lite vind ble det en vakker opplevelse!

Det var ikke bare på Beitostølen Bækkelaget var representert i helga. Det var også Norgescup senior på Gålå. Her fikk 19/20-klassen, altså de to eldste årgangene i juniorklassen, lov til å delta mot seniorene. Det var i tillegg NM for U23. Ikke uventa hadde vi vår juniorverdensmester Milla Grosberghaugen Andreassen til start.

Fredag var det sprint i fristil på programmet. Her var det "feil" junior som vant, men Milla tok en meget sterk 4.plass. Det holdt til NM-sølv i U23! 

Lørdag var det 10km klassisk. Her ble det en flott 8.plass totalt og et nytt sølv i U23!

Konkurransehelga ble avslutta med 10km fristil, og her ble det enda gøyere. Milla klinker til med 2.plass totalt og NM-GULL i U23-klassen! Svært imponerende! Vi gleder oss masse til fortsettelsen!

Til toppen