Du er her:

Skigruppa tar i bruk Spond

Skigruppa gjør som andre idretter i BSK og tar i bruk appen Spond for informasjon om og påmeldinger til treninger og klubbaktiviteter.

Spond er en app som kan lastes ned gratis til din smartmobil, og kan også nåes via web på https://spond.no.  

Vi skal i første omgang bruke Spond til å annonsere fellestreninger og andre aktiviteter, senere kanskje også betaling. Medlemmer må skaffe seg en spond-konto (gratis) som gjør at de får invitasjoner til treninger/aktiviteter og kan svare på om de deltar eller ikke. Foresatte kan etablere egne spond-konti som kobles til barna slik at de kan holde seg oppdatert på aktiviteter og svare på vegne av barna om deltakelse. Foresatte kan også oppleve å få egne invitasjoner i Spond, f.eks. til foreldremøter eller annet. Har dere allerede konto i Spond for aktiviteter utenfor skigruppa så vil denne kunne benyttes.

Når du får tilgang til gruppas Spond kan du velge å koble den med din private kalender på telefonen. På den måten kommer alle treninger også automatisk inn i kalenderen din. 

Hvorfor gjør vi dette? 

I første rekke fordi Spond har vært etterspurt. Spond er en veletablert plattform for dette formål, og svært mange av våre medlemmer har allerede andre fritidsaktiviteter styrt i denne appen. BSK sentralt har etablert Spond som plattform, og skigruppas spond-grupper er koblet til BSK sin klubb-Spond. Spond gjør oss også uavhengig av facebook for treningsinformasjon, det finnes de som ikke liker seg på facebook og disse skal kunne få treningsinfo på en "nøytral" plattform.  

En annen viktig årsak i disse tider er at vi som skigruppe også er ansvarlige for å holde oversikt over hvem som har deltatt på våre ulike treninger og aktiviteter, i tilfelle behov for smittesporing. Spond er en utmerket plattform for dette formål. 

Det er dermed viktig at alle svarer bekreftende i Spond på om de kommer eller ikke på en aktivitet det er invitert til, og holder denne statusen oppdatert dersom planer endrer seg. Trener eller ansvarlig for aktiviteten sørger så for å ajourføre deltakerlista i forbindelse med at aktiviteten utføres slik at vi etter aktiviteten har en komplett deltakerliste å vise smittevernmyndighetene ved behov. 

Hva med facebook-gruppene?

Facebook-gruppene som eksisterer vil fortsatt være aktuelle for all sosial dialog ut over treningsinfo. Diskusjoner, deling av bilder/video og annen sosial interaksjon tenker vi fremdeles egner seg bedre i de lukkede facebookgruppene enn i Spond. 

Så snart Spond er oppe og går for din gruppe skal treninger og klubbaktiviteter deles der og ikke lenger på facebook, slik at vi bare har ett sted å holde oppdatert. Dobbelføring vil bare kunne skape kaos dersom planer endrer seg. 

Når kommer Spond for min treningsgruppe? 

Vi holder på med oppsett i uke 45-46. Det blir kommunisert på gruppens facebookside når Spond er klar for din gruppe. Du vil også oppleve å få invitasjon til Spond til den e-postadresse du har registrert i skigruppas medlemsarkiv (MinIdrett).

Spond Cashback - skru det gjerne på, så støtter du skigruppa! 

Spond har en cashback funksjon som gir penger tilbake til de gruppene du ønsker å støtte. Det fungerer slik at du må aktivere cashback i din Spond brukerkonto og oppgi nummer på dine betalingskort. Dersom du da handler med disse kortene i forretninger som Spond har avtale med (ganske mange) så drypper det automatisk noen kroner inn på kontoen til gruppene du støtter uten at det koster deg noen ting. Les mer om cashback-funksjonen her, og skru det på om du vil. Om du aktiverer cashback så husk å krysse av for å støtte skigruppa. Tusen takk! 

Spørsmål? 

Spørsmål om innføringen av Spond kan rettes til Jytte Seligmann (jytte.seligmann@gmail.com) som har vært så snill å melde seg som bistand til innføring i skigruppa. 

Til toppen