Du er her:

NM-fest i Alta!

Jr-NM ble i år avholdt i Alta. Det ble en skikkelig NM-fest av flere grunner!

Dagene i forkant ble brukt mye på yr.no, og det var lenge veldig spennende hva som ville møte oss. Få fly og dyre billetter gjorde at flere valgte å fly til Tromsø og kjøre leiebil derfra. Ekstra spennende var det da at veien til Alta tidvis var stengt grunnet vær- og kjøreforhold. Heldigvis snudde det hele i grevens tid og alle kom trygt frem(bortsett fra ett fly som måtte en strafferunde til Oslo i påvente av bedre landingsforhold, men det flyet var ikke vi på.. hihi..).

På Kaiskuru skistadion ble vi møtt med topp løyper i ulike lengder og utelukkende imøtekommende og blide arrangører! Lagledermøtet torsdag kveld var rene humorshowet fra rennleder Roger Finjord(tidligere trener for kvinnelandslaget i fotball). Det var tydelig at Altaværingene virkelig satte pris på å få besøk av langrenns-Norge. De hadde til og med endre uke på vinterferien for å få barna ut i løypa for å heie! Og for å bruke skolen inntil stadion da...

Fredag var det 5 og 10km fristil på programmet. Milla var tilbake igjen og dundret inn til NM-gull! Helene fortsetter progresjonen og blir nr 34, 7 plasser opp fra Voss. Balder har slitt mye med sykdom og fredagens renn ble som forventet litt for tidlig til å ta poeng (topp50). Wilhelm ble nr 55 og kun 3 sekunder unna poeng. For Fredrik begynner lyset i enden av post-covid og "post div sykdommer"-tunellen endelig å vise seg. En 45.plass og over 40.plasser bedre enn Voss er et stort steg i riktig retning!

Lørdag var det 7,5km(Helene), 10km(Balder og Milla), 15km(Wilhelm) og 20km(Fredrik) klassisk på programmet. Her gikk Milla så fort at sekundanten(Jon) ble tatt på senga og knapt rakk å rope noe fornuftig før Milla suste nedover mot stadion til en seiersmargin på smått ufattelige 2 minutter! Ei annen som kom susende var Helene ned den beryktene Kitzbühel. Den ene etter den andre kom plogende før Helene kom som en kule som satt hjertet i halsen hos både far og trener som sto å venta. Farta var bra ellers i løypa også, for Helene endte på 15.plass, 12 plasser opp fra Voss!

Apropos Kitzbühel så hadde Wilhelm et kjempeløp på gang frem til nettopp denne bakken. Han trøkket til, ingen ploging, men det var nesten klink is der innen hans tur var kommet. Det ble et skikkelig fall og en Wilhelm i smerter rennende videre. Så kom det en rygg å henge på og det ble gjort en sterk omstilling og han kom tilslutt inn til en svært hederlig 43.plass. 
For Balder vil uflaksen ingen ende ta. Formen føltes veldig bra idag, men dessverre ble det en skikkelig smørebom idag som gjorde at han mistet alt festet i en svært kupert 10km allerede etter etpar kilometer. 
For Fredrik ble det en slags gjentakelse av dagen før. Riktignok ikke poengplass lørdag, men en halvering plasseringsmessig av klassiskrennet på Voss.
På ettermiddagen var det premieseremoni i sentrum som holdt internasjonalt mesterskapsnivå! Utrolig kult!

Søndag var det tid for NM-stafett. Milla var naturlig nok på Oslo Skikrets sitt 1.lag. Hun skaffet laget en luke på 2.etappe som aldri ble tetta. Dermed ble det trippel gull i Jr-NM! Vi bøyer oss i hatten og tar av støvet!
De andre gjorde også en flott figur. Spesielt Balder gjorde en sterk figur på 1.etappe ved å gå laget sitt fra startposisjon 79 og opp til 56.plass! Fredrik fikk vist at han kan det med å være ankermann. Plukket noen plasser, fant et passende offer og klinket forbi på oppløpet. 

Mye reising og styr til tross, i Alta koste vi oss!

Til toppen