Du er her:

Minneord om Helge Kvaase

Vår trofaste og kjære BSK'er Helge Kvaase sovnet stille inn 25. mars i år, 88 år gammel.

Helge Kvaase var eldste deltaker på Oslo City Cup i 2015 Jon Iver Bakken
BSK har ikke mange medlemmer som har vært så aktive som Helge Kvaase i de nesten 50 siste årene av sitt 88-årige liv. Helge ble BSK medlem i 1980 og han deltok som BSKer i orienteringsløp og skiløp frem til han var over 80 år. Det er egentlig å undervurdere Helges aktive innsats I BSK drakta å si at han bare deltok, han vant utallige o-løp i sine klasser og han deltok på vinnende BSK-lag i o-stafetter.

Før han ble BSK løper har Helge hatt mange år på orienteringslandslag, og hans beste internasjonale plassering var en 10. plass i Europamesterskapet i 1962. Han kan også skilte med en sølvmedalje i et Norgesmesterskap i stafett.

Helge har også skrevet seg inn i historiebøkene ved å ha fullført 56 Birkebeinerløp på ski, og han har klart det høythengende Birkebeinermerket hele 40 ganger. Veldig mange av disse bragdene gjorde han i BSK-drakta.

I BSK sammenheng husker vi Helge også som en meget lojal og trofast dugnadsstøtte i utallige Norway Cup-arrangementer, o-løp og skiløp. De oppgavene Helge påtok seg gjorde han i det stille med bravur.