Du er her:

Milla med ny medaljefangst i Jr-VM!

I år som i fjor ble Milla Grosberghaugen Andreassen tatt ut til å gå alle øvelsene i Jr-VM. Og i år som i fjor ble det edelt metall i bagasjen på vei hjem fra mesterskapet!

Årets Jr-VM ble arrangert i den slovenske alpedalen Planica, mest kjent for sin store skiflygingsbakke med mange verdensrekorder opp igjennom årene. I nyere tid også kjent for fjorårets VM på ski for senior.

Vår egen Milla gjorde fantastiske uttaksrenn under Norgescupen på Lygna to uker før Jr-VM gikk av stabelen. Etter det har dessverre ikke kroppen spilt helt på lag, men Milla visste at det var mulig å få til noe stort allikevel. Mesterskapets første øvelse var sprint i fristil. Her kloret hun seg fast til finaleplass via avansement som lucky loser både fra kvart- og semifinale. I finalen klarte hun å kjempe seg i mål til en fantastisk bronsemedalje!

Deretter var det 20km fristil fellesstart på programmet. Dette rennet ble dessverre litt for langt og tøft slik situasjonen var nå, og det endte med en 14.plass. Neste øvelse var 10km klassisk intervallstart. Milla gjør et tappert forsøk og et godt løp, men må dessverre ta til takk med den sure 4.plassen.

Mesterskapet ble avsluttet med mixed stafett hvor de går to gutter og to jenter på hvert lag. Det viste seg å være enda litt igjen på tanken, og sammen med lagkameratene sikret Norge seg sølv!

Selv om det ble både et sølv og en bronse med i bagasjen, noe de færresten kan drømme om, vet vi at Milla hadde drømt om mer og er god nok for mer når alt spiller på lag. Vi i Bækkelaget er uansett kjempestolte av de sterke prestasjonene Milla klarte å få frem også i årets Jr-VM!
Gratulerer!

Til toppen