Du er her:

Første World Cup seier til Gøril!

I en spennende NRK-sendt parallell gikk Gøril Strøm Eriksen til topps etter å ha slått den sveitsiske telemarksdronningen Amelie Wenger-Reymond i finalen.

Gøril til topps foran Amelie Wenger-Reymond fra Sveits med Augustine Carliez fra Frankrike på 3. plass Morten V. Eriksen

Det ble arrangert ialt fire renn iløpet av tre hektiske dager 16-18/2 på Ål i Hallingdal. Resultatmessig gikk det litt middels de første dagene men spenningen steg når det nærmet seg den NRK-sendte parallellen siste renndag.

I herre-klassen kjørte Trym Nygaard Løken solid og vant prologen. Han gikk oppskriftsmessig videre fra 1/8-finalen men etter hard kjemping skulder mot skulder måtte han se seg slått av en fransk utøver i 1/4-finalen. Jacob Alveberg kjempet tappert men ble slått ut i 1/8-finalen mens Emil Tobias Langhus Bye røk ut i 1/16-finalen. Våre gutter fikk vist at de kan kjøre fort på ski og blir spennede å følge mot VM i Sveits i mars.

I kvinne-klassen gikk det desto bedre. Gøril Strøm Eriksen avanserte sikkert etter å først ha slått ut Ella Strøm Eriksen og deretter landslagskollega Emma Araldsen. I semifinalen slo hun franske Augustine og i finalen ventet den sveitsiske telemarksdronningen Amelie med ialt 160 World Cup seire. Etter svært jevn kjøring kommer Gøril bak gjennom reiplykkja men lykkes med en passering i innersving og klarte å holde seg foran inn i mål. Stor jubel, karrierebeste og seiersintervju.

NRK-sendingen i reprise
FIS-Ski.com resultater

Nå blir det kort pause før NM del1 på Bjorli 4-5/3 før siste World Cup runde i midten av mars med senior VM i Mürren og junior VM i Krvavec som høydepunkter.