Du er her:

BSK med historisk resultatdryss under Hovedlandsrennet!

Våre syv utøvere slo hardt fra seg på Hovedlandsrennet 2023 på Meråker og leverte store prestasjoner og historiske resultater for BSK!

Hovedlandsrennet 2023 på Meråker og Grova Skisenter 24.-26. februar ble en stor suksess for BSK! Det ble arrangert renn over tre dager: skicross og sprint fristil fredag, klassisk distanserenn lørdag og blandet stafett søndag.  BSK hadde syv utøvere med til Meråker: Ada Korsnes Eriksen, Julie Holter Henriksen, Lotte Clement og Marlin Borander på J15, Tobias Emblem Nysted på G15 og Alexander Hjelpdahl Deinboll og Kristian Heggelund Dahl på G16.

Første øvelse fredag var skicross, hvor Ada sikret en sterk 8. plass i J15. I G16 fikk Kristian en delt 28.plass i et heat med små marginer der Alexander fulgte tett på med en 52.plass. Tobias jobbet seg også effektivt gjennom den krevende skicrossløypa for G15. 

Flere høydepunkter kom så som perler på en snor. Lotte, Marlin og Julie sikret seg alle avansement med en topp 30 plassering i prologen på sprinten. Lotte tok seg, som eneste Oslojente i denne årsklassen, helt til finalen og endte på en meget sterk og historisk bra 6.plass i sprint fristil! 

Lørdagens klassiske distanserenn ble nok en stor suksess for jentene våre i 15-års klassen. Ada var best blant våre jenter med en imponerende sterk 7. plass på 5km klassisk, etterfulgt av Marlin på 13. plass, Lotte på 15. plass og Julie med en 19. plass. BSK hadde alle fire jenter blant topp 20, noe som må være historisk! En spesielt sterk prestasjon tatt i betraktning av at BSK hadde flere på topp 20 enn summen av de andre Oslo-klubbene til sammen (3)!

Kristian og Alexander bet også godt fra seg på lørdagens 7.5km klassiskrenn med en imponerende 25. plass på Kristian og en 63. plass på Alexander.  

Hovedlandsrennet ble avsluttet med stafetter på søndag. Det var lag sammensatt av 15- og 16-åringer for både gutter og jenter med seeding fra cupen hvor de to første etappene var klassisk stilart, etterfulgt av to skate etapper.
 

Våre jenter markerte seg sterkt igjen, med Ada (klassisk) på Oslo lag 2 som sikret en 8.plass, og Lotte (klassisk) og Marlin (skate) på Oslo lag 4 på 15. plass, etterfulgt av Julie (skate) på Oslo lag 3 på 23.plass. Kristian (skate) på guttenes Oslo lag 2 gikk inn til en sterk 10.plass, etterfulgt av Alexander (klassisk) og Oslo lag 5 på 27. plass. Tobias gikk ankeretappen skate på Oslo lag 14 som kom inn på en 70.plass. 

Hovedlandsrennet 2023 bød på store prestasjoner fra våre utøvere, hvor BSK virkelig satt sitt merke på det nasjonale langrennskartet! Vi ser allerede frem til hva våre utøvere kan oppnå på Hovedlandsrennet 2024 på Gålå 29.2.-2.3 2024. 

Til toppen