Du er her:

BSK-drakta i TV-ruta under NM!

22-25.februar ble NM på ski avholdt på Beitostølen. Bækkelaget hadde tre herreløpere til start på de individuelle øvelsene, nemlig Fredrik Sjøholt, Henrik Husdal og Andrew Young. Henrik Husdal bor på Lillehammer og representerer Team Mjøsprodukter i det daglige, mens Andrew Young bor i Trondheim og representerer Team Aker Dæhlie og Storbritannia.

Grunnet litt kranglete kropp i vinter ble det ingen Worldcup på Andrew "over dammen", og han var i stedet klar for å komme i gang med konkurranser på Beitostølen. Konkurranseformen var et stykke unna der vi vet Andrew kan være, så det ble 78.plass på 10km fristil torsdag og exit i sprintprologen fredag. Fredrik ble nr. 59 og Henrik ble nr. 47 på torsdagens 10km fristil.

Lørdag var det 20km skibytte på programmet hvor Fredrik og Henrik stilte til start. Henrik viste at klassiskformen er veldig god for tida og byttet ski som nr. 25. Litt surring i et løypekryss og litt småseige skøytebein gjorde at endelig plassering ble 44.plass.

Fredrik hadde en vanskeligere startposisjon og byttet ski som nr. 90. Fredrik viser at skøyteformen er god og klatrer seg opp til en 68.plass. 

Med Henrik i god klassiskform, Fredrik i god skøyteform og en Andrew med et par konkurranser i beina var optimismen stor før stafetten søndag. Kan topp 10 gå? Stafetten starta på best tenkelig måte. Henrik kommer seg godt ut fra startposisjon 37 og allerede ved 3km går han rett opp i tet og trekker på tetgruppa inn til runding.

Det ble dermed mye Bækkelaget i TV-ruta og omtale fra Jann og Torgeir i kommentatorbua! Stuntet til Henrik satt seg nok litt i beina, men han kriga seg inn til veksling til en 9.plass. På andre etappe blir Fredrik dessverre passert av Rustad og en Iver Tildheim Andersen i det umulige hjørnet, men Fredrik gjør en fantastisk etappe og klatrer laget opp på en 7.plass. Andrew viste bedring i formen på ankeretappen og sikrer 7.plass.

Når resultatlista studeres etter rennet ser vi at det kun er 45 sekunder opp til medaljeplass. Alle er enige om at vi håper å få til et slagkraftig lag igjen neste år hvor det å kjempe om medalje er målet!

På kvinnesiden stilte vi også lag. Her stilte vi et ungt og lovende lag uten resultatfokus. Her var målet å ha det gøy og få seg erfaring. På første etappe gikk 2.års junior Helene Løken. På de to neste etappe gikk HL-jentene Julie Holter Henriksen og Ada Korsnes Eriksen. For dem ble rennet også brukt som en viktig hardøkt i oppkjøringa mot HL, altså Hovedlandsrennet) som går av stabelen på Gålå helga etter. Laget havna som forventa godt bak i rekkene mot eldre og mer erfarne lag med sin 28.plass, men vi gleder oss stort til å følge disse jentene i årene fremover. Med de utøverne vi har i klubben nå kan vi håpe på TO slagkraftige lag på kvinnesiden de kommende årene!

Til toppen