Du er her:

Bækkelaget godt representert under Toppidrettsveka!

Den årlige Toppidrettsveka på rulleski gikk av stabelen på Nordmøre og Trøndelag. Bækkelaget stilte med både seniorene Henrik Husdal, Andrew Young og junioren Milla Grosberghaugen Andreassen.

 Første konkurranse gikk av stabelen torsdag på Hitra. Det var klassisk langløp på 54km. Her holdt Henrik Husdal lenge følge med hovedfeltet og kom i mål som nr 43 av de nesten 100 startende.

Fredag var det dags for klassisk sprint i Aure. Her ble Andrew Young nr 16 i prologen og nr 2 i sin kvartfinale, før han dessverre røyk ut i semifinalen etter en tett spurt. Milla Grosberghaugen Andreassen ble nr 9 i sin prolog før hun ble nr 3 i sin kvartfinale. Tida var dessverre såvidt utenfor lucky loser. Uansett veldig imponerende da disse rennene kun har noen få juniorer til start blant en haug seniorløpere.

Milla henger "lekende lett" i rygg på landslagets Marte Skaanes Lørdag var det duket for både intervallstart fristil 10/15 og jaktstart klassisk i Granåsen. Under herrenes fristil ble Andrew nr 25 og Henrik nr 74. Under kvinnenes fristil klinket Milla til med en smått sjokkerende 6.plass!

På jaktstarten var det kun Milla som gikk av våre. Det var et nytt system av året hvor de ble sendt ut små puljer hvert 10.sekund basert på de foregående konkurranser. Milla starta her sammen med plassering 9-13 i sammendraget. På bildet ser vi Milla som har kasta snøret etter Marte Skaanes som startet samtidig, jaktende etter løperne foran. Det holdt ca halve jaktstarten på 6,4km. Tilslutt endte Milla med en svært imponerende 12.plass i det erfarne feltet!

Til toppen