Du er her:

Veteranmesterskapet 2022

Bækkelagets SK ønsker alle o-løpere velkommen til Veteranmesterskapet i orientering fra 2. til 4. september 2022.

Sprintløpet fredag vil arrangeres på Ekebergsletta, og løpene lørdag og søndag arrangeres fra Bysetra (ved Bysetermåsan) i Østmarka. 

Rent arrangørteknisk  har vi ikke nødvendigvis gjort det så lett for oss selv med å arrangere Veteranmesterskapet fra Bysetra, men morsomt det lover vi at det blir – Løpsleder, Svend Sondre Frøshaug.

Bysetra er en idyllisk plassert speiderhytte i Østmarka, et stykke fra strøm og med begrenset telefondekning. Herfra skal vi arrangere lang og mellomdistansen i Veteranmesterskapet. Kartet er splitter nytt for anledningen. I følge Løypelegger og karttegner Jan Sverre Edstrøm har det neppe blitt arrangert o-løp i området siden 60-tallet.

Terreng

I følge løypeleggerteamet er terrenget alle veteraners drøm!

Terrenget byr på fantastisk men krevende orientering i uberørt skog. Det har i det hele tatt vært begrenset med menneskelige inngrep i terrenget. Det finnes ikke ett hogsfelt på kartet og det er over 35 år siden det sist ble hogd i terrenget. Det er rett og slett real skogsorientering i fantastisk villmarks terreng. Her blir det både fysiske og o-tekniske utfordringer for alle.

Kartutsnitt for lang- og mellomdistanse (se terrengbilder lenger ned):

  

Kombinert med Veteranenes mesterskap vil det lørdag arrangeres mellomdistanseløp for ungdomsklassene i TrimtexCup. Både lørdag og søndag er det også mulig å melde seg på i åpne klasser der deltagerne kan få bryne seg på veteranenes løyper og gjerne sammenlikne tider for de som ønsker det.

Lenke til Innbydelse

 

Påmelding

For påmelding se løpene i Eventor:

Det vil bli både kioskutsalg alle dager og utsalg av o-utstyr med 4ALL Sport på Bysetra lørdag og søndag.

 

Bilder fra terrenget

Terrengbilde Veteranmesterskapet 2022Terrengbilde Veteranmesterskapet 2022Terrengbilde Veteranmesterskapet 2022Samlingsplass Veteranmesterskapet 2022 ved Bysetra 

Til toppen