Du er her:

Terrengtesten hall-of-fame

O-gruppa har siden 80-tallet løpt testløp i en fast løype på Skullerudåsen. Gøy at noen har tatt vare på alle resultatene som er prestert, for da kan vi få til interessant analyse. Resultatene er nå oppdatert med tider fra testen i 17. april 2021.

Terrengtesten er en løype på 3580 meter som går gjennom ulike segmenter med stor variasjon i underlag og kupering. Det løpes typisk 2 runder for herrer, og 1 runde for damer og yngre løpere. Men det finnes også tider fra testløp opp til 5 runder.

Det klokkes tider på 7 ulike segmenter gjennom løypa slik at man lett kan se hvor man har mest å hente på å spisse den løpstekniske treningen sin. Testen ble første gang løpt i 1986, og totalt er det registrert over 560 rundetider. 

Tung myrløping er ett av segmentene i terrengtesten 

Vi har nå samlet alle rundetidene for analyse, inkludert tidene fra siste gjennomførte test i april 2021. 

Verdt å merke seg er at i terrengtestens snart 40-årige historie er det fremdeles INGEN som har slått rekorden i motbakkesegmentet som ble satt da prøveløperen testet løypa i forkant av første testgjennomføring i 1986! Det er vel tvilsomt om bakken har blitt noe brattere med årene?

Bjørnar Valstad løp fortEllers er det ingen tvil om at tidligere storløpere løp fort. De 10 (!) beste rundetidene som er registrert fram til dags dato tilhører en og samme person - nemlig vår firedoble verdensmester og æresmedlem i BSK, Bjørnar Valstad.  

Fire VM-gull og æresmedlemskap i BSK har også Hanne Staff, som troner alene på toppen med de fire beste dametidene gjennom historien. 

  • Er du spent på hvordan dine egne tider måler seg mot våre tidligere toppløpere?
  • Lurer du på om din styrke er myr-, utforbakke- eller motbakkeløping?
  • Spent på hvor mange plasser du kan klatre på lista om du forbedrer pers'en din med 20 sekunder?

Sjekk ut resultatarkivet for terrengtesten!

Interesserte besøkende kan også klikke seg inn på et galleri med bilder tatt når terrengtesten ble løpt lørdag 17. april 2021

Til toppen