Jonas (14) ble årets klubbmester i orientering

Hele 49 deltakere stilte til start når o-gruppa i BSK arrangerte sitt årlige klubbmesterskap på lørdag.

Arrangementet gikk av stabelen i strålende høstvær på Skullerud. Spesielt gledelig var det å se en så stor kontingent med råtasser (barn og unge) som gjennom året har lært å finne fram med kart og kompass.

Klikk for stort bildeJonas Fenne Ingierd (14) ble klubbmester 2020  

Klubbmesterskapet i BSK arrangeres med en omvendt jaktstartmodell hvor starttiden avgjøres av løpernes individuelle prestasjoner gjennom året. Basert på dette beregnes det hvilken kilometertid løperen i snitt er god for, og dette danner da utgangspunktet for jaktstarten. Den normalt beste løperen starter til slutt. Om alle løper akkurat på sitt snittnivå kommer samtlige løpere samtidig i mål.

Dette gjør at ungdom, seniorer, elite, mosjonister, damer og menn - alle løper i samme klasse og det kåres bare en klubbmester.

Den løperen som stormet først ut av skogen i år var ungdomsløperen Jonas Fenne Ingierd som med god løping flere minutter bedre enn beregnet snittnivå klarte å holde de jagende eliteløperne bak seg hele veien. Med det kunne han også velfortjent løfte klubbkanna over hodet som bevis på at han er regjerende klubbmester det neste året. På andreplass klokket Mathias Gløersen inn, mens Håkon Meland-Tangen tok spurtoppgjøret om tredjeplassen mot ungdomsløperne Aksel og Viktor. 

Etter løpet var alle råtassene gjennom Røyskattløypa nede i steinura på Skullerud. Her følger de merkebånd i en løype som krever både mot og smidighet, da den snirkler seg gjennom trange og mørke åpninger i ura. Skal hilse og si at disse unga er tøffere enn de voksne i denne løypa.

I forbindelse med klubmesterskapet deler o-gruppa også ut vandrepokalen «Sølvdobla II» til sesongens beste ungdomsløper i klubben. I tildelingskriteriene vektlegges innsatsvilje, sosialt bidrag, personlig utvikling og sportslige prestasjoner. Nominasjonskomiteen var i år enstemmig i sin beslutning om at pokalen skulle tildeles Markus Hirsch - vel fortjent! 

At Markus er ivrig ut over det normale demonstrerte han for øvrig med all tydelighet denne dagen. Klubbmesterskapet kolliderte nemlig med fotballkamp, og derfor møtte han opp før arrangørene på klubbmesterskapet for å løpe løypa si i grålysningen, før han dro på kamp (som han vant), og 15 minutter etter at dommeren blåste av kampen var han tilbake på klubbmesterskapet for å få med seg det sosiale. Sånn skal det være!

Nytt av året i år var også tippekonkurranse, hvor løpere og publikum la inn sine mer eller mindre kvalifiserte gjetninger på resultatene. Også denne konkurransen ble vunnet av en ungdomsløper, Viktor.

Så alt i alt var det et flott klubbmesterskap, hvor ungdommene tok storeslem. Det lover godt for framtiden.

Takk til Truls Kvaase for nok et år med masse arbeide med startlister og løyper og alle som ellers bidro med kaker, kaffe og sitt blide nærvær.

Link til resultater:

Til toppen