Du er her:

Hovedløpet 2020

Tre BSK-løpere i klasse H14 fikk sin hovedløpsdebut da årets Hovedløp gikk av stabelen i helgen med Østmarka OK som arrangør.

BSK på Hovedløpet 2020

 
Hovedløpet og påfølgende o-landsleir gikk i år selvsagt ikke helt som normalt, men med diverse smittevernstiltak og med en litt mindre sosial faktor enn normalt på et Hovedløp så ble det likevel et flott arrangement.

Langdistansen lørdag ble arrangert på Gjelleråsen med målgang over en snøhaug utenfor skihallen SNØ. Stor spenning når våre tre H14-løpere for første gang skulle prøve seg på et hovedløp, med busstransport til hemmelig startsted, forstartsprosedyre og overivrige ledere som messet om stempling, kompassbruk og alt annet som gutta allerede kan så godt. Ikke lett å holde nervene i sjakk da.

Den av våre som best klarte å styre nervene var nok Markus som klinte til med sesongbeste i en krevende H14-løype med skikkelige langstrekk. Han klokket inn på en meget respektabel 34.plass av 62 løpere, som viser at han har gjort et kjempeløft i år under ledelse av vår eminente ungdomstrener Simen. Veldig gøy!

Den av våre som nok hadde de største resultatambisjonene før start var Jonas som startet løpet bra og lå på 5.plass når alle hadde passert før langstrekket, men som med et offensivt rett-på-veivalg kom ut av kurs og gikk på sesongens største bom der. Da hjalp det ikke å ta inn litt på teten på slutten, og et ellers bra løp var ødelagt. Han havnet til slutt på 29.plass og gikk slukøret fra arena uten premie. 

Vår siste helt, Aksel, trodde han var et år eldre på start og valgte å løpe H15-løypa som ikke bare var lenger men som også hadde A-nivå. Imponerende at han kom seg gjennom den på en respektabel måte, men det medførte jo selvfølgelig disk i H14.

Søndag var det duket for sprint i Lørenskog sentrum og nye muligheter for heder og ære. Markus fulgte opp med nok et solid løp men var uheldig og manglet emitag-stempel på publikumsposten som alle som stod på arena tydelig kunne se at han stemplet på. Det var mange ungdommer som i likhet med Markus ble disket på sprinten pga manglende stempel til tross for at emitag'en blinket. Synd, for tiden hadde holdt til en 32.plass av 66 løpere.Nok et godt løp av Markus altså.

Aksel og Jonas var på jakt etter revansje fra lørdagen, og Aksel løp en bra sprint og endte på 28. plass så vidt utenfor premie. Jonas åpnet knallsterkt og hørte speaker melde om tredjeplass når han kom til publikumsposten, men forsvant ut på feil sløyfe som til slutt endte med diskvalifikasjon i stedet for medaljekamp. Publikumsposten var en post som skulle besøkes to ganger, og det var veldig mange av ungdommene som fikk løpene sine ødelagt når de ikke skjønte løypa der. Tilogmed rutinerte 16-åringer gjorde feil her, og ikke bare vi som synes det var unødvendig av løypelegger å lage en slik felle for ungdommen inne på arena.

Alt i alt var nok BSK-resultatene i årets Hovedløp litt under hva vi hadde håpet på, men det var en opplevelse å være med. Skuffelsen til enkelte begynner allerede å slippe taket og vi konkluderer med at det er av motgang man lærer mest. Vi ser allerede fram til neste års HL som arrangeres i Levanger (Frol), da håper vi å stille enda flere i flotte gul-blå-hvite drakter!  

Noen stemningsbilder:

Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Til toppen