Du er her:

Dobbel norgesmester junior fra BSK!

O-løperne fra BSK markerte seg godt når NM sprint ble arrangert i Sandefjord i helgen. Jonas Fenne Ingierd vant begge gullene i juniorklassen, Cornelius Bjørk sikret sølvet i seniorklassen og vi tok også sølvet i stafett!

Fredag var det NM sprint for junior mens seniorene løp norgescup sprint. Jonas Fenne Ingierd (17) har vært stabilt sterk i hele vårsesongen og denne dagen var ikke noe unntak. Høy fart på beina gjorde at han selv med noen småfeil underveis tok hjem NM-gullet i klassen yngre junior (17-18 år). Løpet var så sterkt at han også slo samtlige løpere i klassen eldre junior (19-20 år). Ikke dumt når løpet også teller som uttaksløp for den norske troppen til junior-VM i Romania til sommeren.

I seniorklassen hvor fredagens løp var norgescup løp Tilda Johansson inn til tredjeplass og Marthe Gløersen inn til niende.

Lørdag var det duket for NM knock-out-sprint for både junior og senior, med prolog og finaleheat. Nok en gang viste Jonas styrke med beste prologtid og når det kom til finalen viste han igjen konkurrentene ryggen og vant sitt andre gull på to dager i et tett oppgjør med resten av norgeseliten.

I klassen for senior herrer var Cornelius Bjørk best i prologen og i front av finalen hele veien, men måtte gi tapt med to fattige sekunder til UIrik Astrup Arnesen fra NTNUI helt på slutten og sikret med det NM-sølv. Henry McNulty løp seg også helt til finalen og preget denne i starten av løpet, men gjorde dessverre en bom og havnet på 6.plass. Vår stjerneløper Tilda Johansson var med beste prologtid igjen blant favorittene i dameklassen, men var uheldig og løp på seg en skade i leggen og måtte dessverre bryte semifinalen.

Med Tilda på sykestua var det spenning før start på søndagens NM mix sprintstafett i Holmestrand sentrum. Heldigvis har vi flere sterke løpere i BSK og vårt førstelag med Henry McNulty, Marthe Gløersen, Cornelius Bjørk og Åsne Skram Trømborg var med i tetstriden under hele stafetten. Til slutt kunne BSK løpe inn til en sterk sølvmedalje, kun slått med 17 sekunder av det sterke studentlaget NTNUI. BSKs andrelag leverte også varene og løp inn til en respektabel 12.plass med Ralph Street, Agnethe Hasli, Jonas Fenne Ingierd og superreserve Synne Opheim på siste etappe.

Vi gratulerer med solid innsats og ser fram mot resten av o-sesongen!