Du er her:

Vellykket jentedag

Over 60 jenter på årets våteste dag!

Det bøttet ned over Oslo. Grøfter ble fylt opp, regnet gikk sine helt egne veier, vanndammer ble til små sjøer og hele sletta stod under vann. Sportsplassen, med sitt naturgress, var naturligvis også rammet, men heldigvis har BSK Fotball sin egen kunstgressbane. Det gikk noen hastemeldinger innad i arrangementskomiteen, men det tok kun minutter før vi bestemte oss for å kjøre på uansett, uavhengig av klimaendringer og ekstremvær.

I det gamle NC-huset ved siden av Ekeberghallen improviserte vi. Ett vaffeljern ble tatt med hjemmefra, ett annet vaffeljern ble plukket opp i en barnehage, ett tredje ble tatt med hjem igjen, fordi det var begrenset hvor mange gule (og blå) vaffelhjerter vi fikk stekt. Kokeplate ble kjøpt på Finn samme morgen og plukket opp av to a-lagssspillere i Oslo sentrum, vanndunker fylt til randen og fraktet inn i et klubblokale som egentlig skulle vært revet for lenge siden for å gi plass til en ny skole og flerbrukshall.

Det storstilte prosjektet på Ekebergplatået gikk jo plutselig ned for telling fordi byrådet ønsket å minne oss på at det fortsatt er forskjell på kong Salomon og Jørgen Hattemaker. I hvert fall i Bakvendtland, det alternative riket der politikerne styrer.

Men motgang stopper aldri de frivillige i Bækkelaget! Jentene skulle få sin dag, som de fikk ved to anledninger i fjor. Det hadde ikke noe å si om barn og unge kunne spille fotball eller ikke; alle jenter i hele BSK var invitert til en gøydag med boblefotball, foreldrekamp, five-a-side, straffekonk, pølser og lompe pluss mye mer. 80 stykker var meldt på i Spond, over 60 dukket opp på kunstgresset, til tross for møkkaværet.


 

I tillegg yrte det med foreldre, som var tvingende nødvendig for at de voksne skulle kunne stille manns- og kvinnssterke nok i foreldrekampen som alltid runder av Jentedagen. Og det var igjen boblefotballen som ble den største hiten. Alltid. Det å putte kroppen inn i en stor, gjennomsiktig boble uten å ha kontroll på annet enn føttene fenger mer enn noe annet. Ikke få ganger måtte barn som stod på hue, snus på rett kjøl, hvinende av fryd.Det var stafetter, ledet av a-lagets SoMe-ansvarlig, Kari. Det var Fotballboccia, ledet av en 17-årig jentespiller fra Kåffa som har startet som jentetrener i BSK. Det var Kaosball, ledet av a-lagets kaptein Hilde. Det var Reaktor, ledet av venstrekant Pernille. Her skal parene kjempe om å sette ballen i mål etter overraskende å ha fått ballen i en eller annen retning. Det var Luftball, ledet av a-lagets superspiss, Ine. Her skal  jentene kontrollere baller som skytes i været og detter ned. Det var Kjeglespinn, ledet av den engasjerte midtstopperen, Thea. Her skal spillerne løpe rundt en kjegle åtte ganger før de må føre ball og  skyte i den i mål.

Innimellom sørget styremedlem og engasjert fotballmor, Ine, for servering av diverse godsaker sponset av Kiwi på NC-huset. En del av jentene og a-lagsspillerne ble sittende en god stund for å se VM-finalen mellom Spania og England, som gikk samtidig med Jentedagen til BSK.

Etter pausen ble det five-a-side på små mål, hvor a-lagsspillerne til BSK Kvinner styrte hver kamp. Det var foreldrekamp med alle på banen. Det er litt av et syn når over 100 barn og foreldre spiller på en 7er-bane!

Foreldrene var selvsagt overgira på å knuse barna og gikk stadig fullstendig urutinert i offside. Til slutt fant den myndige dommer, Ole Johnny, ut at det kun var mulig å avgjøre kampen på straffekonk. Igjen var foreldrene overgira. En av foreldrestraffene hadde havnet på Ekeberg Camping, hadde det ikke vært for sikkerhetsgjerdet bak mål, Barna, derimot, holdt hodet kaldt og vant suverent.

Dermed ble det seiersdans og full jubel etterpå. Og en haug med bilder + videoer, som går an å bestille fra sportslig leder Ole Johnny. Takk til Jentedagens fotograf, Margrethe, for dokumentasjon av nok en herlig dag på sletta! Og til alle som stilte for å få arrangert denne viktige dagen i BSK Fotball. 

 

Til toppen