Du er her:

Nytt jenteløft for de yngste i BSK fotball

Lek og moro med ball står i sentrum når BSK Fotball skal få de yngste jentene på banen ved hjelp av Disney. Barna er eksperter på Frost 2-filmen, og det vil være en del 5-8 åringer som garantert vil gi de voksne en leksjon hvis de ikke kan handlingen til fingerspissene.

- Dette gleder jeg meg voldsomt til!

Ole-Johnny Kristiansen er ikke bare sportslig administrativ leder i BSK Fotball, men også pappa til to småjenter som er i målgruppen for prosjektet. Om du ikke kommer til å se OJ, som han kalles i de nære kretser, løpende rundt i fargesprakende kjole, kommer han garantert til å være ekstra engasjert på sletta frem til sommeren.

Og også i sommer. Bækkelaget har nemlig også fått tilslag fra NFF Oslo om å kjøre Playmakers-opplegget under sommerens fotballskoler på Norway Cup.

-- Dette er jo en ny måte å drive rekruttering på, denne gang på jentenes premisser.  De aller fleste barna kjenner Disney-historiene og nå integreres de gjennom lek med ball. Jeg har vel sett «Frost 2» i hvert fall 10-15 ganger det siste halve året, sier OJ. 

UEFA, Disney og NFF står bak et pilotprosjekt der målet er å doble antall europeiske fotballspillende jenter. BSK blir en av flere klubber i Oslo-området som er med på UEFA Playmakers. Rekrutteringsprogrammet er rettet mot jenter mellom 5 og 8 år.

Hovedmålet er å introdusere de yngste jentene for fotball gjennom gode treningsøkter med aktiv bruk av ulike disneykarakterer. Det er første gang Bækkelaget er godkjent som deltakerklubb av NFF Oslo. BSK Fotball satser først og fremst på å rekruttere jenter som er født i 2017-2018, men det er også mulig for litt eldre jenter i skolealder (2015 og 2016) å delta. De trenger ikke ha spilt fotball før.

- Det er for ofte vi glemmer at fotball først og fremst er lek, sier jenteansvarlig i BSK Fotball, Herman Berg.

- Fantasien til yngre barn er svært livlig og tiltrekkes helt naturlig av fortellinger. De storkoser seg med å spille forskjellige roller og bruker fantasi til å gjenskape historier. Playmakers blir ett av flere jenteprosjekter hvor vi som klubb ønsker å understreke hvor viktig det er med utvikling av positive verdier og ferdigheter gjennom lek og moro, som igjen kan brukes ellers i hverdagslivet, sier Berg og fortsetter:

- Det er ikke nødvendigvis viktigst at det er fotball, selv om vi definitivt trenger flere jentespillere i BSK! Det å være i fysisk aktivitet er helt naturlig når du er liten. Hvis vi kan tilby trygge arenaer som gjør at de kan samarbeide med andre barn og voksne, tørre å snakke i en forsamling, lytte til instruksjon, samtidig som de får seg nye venner, har vi kommet et par steg videre i utviklingen av gode mennesker, som er mantra i BSK-sammenheng, sier Herman Berg.

Et annet formål med prosjektet er at det gir mulighet for å rekruttere flere kvinnelige trenere. Klubben har engasjert en håndfull ungdomstrenere som har spilt eller spiller både håndball og fotball i klubben.  

- Uansett hvilken alder trenerne har, regner vi med at akkurat Disney-historiene kan spillerne best selv. Vi vil definitivt få høre det hvis vi forteller dem noe feil! Det blir kjempeinteressant å se hvordan vi skal klare å sy sammen en Disney-fortelling med elementer fra fotball. For vår del er dette helt nytt, og ganske innovativt, sier OJ.

BSK legger opp til åtte Playmakers-økter frem til sommeren. Jentene trenger ikke ha spilt fotball før, de trenger heller ikke delta på alle åtte øktene. Det er imidlertid viktig at de meldes på. Har dere jenter i alderen 5-8 år som ønsker å delta, kan dere kontakte sportslig leder Ole-Johnny Kristiansen på epost: fotball@bsknc.no, eller jentefotballansvarlig Herman Berg på jentefotball@bsknc.no 

Til toppen