Du er her:

BSK er kvalifisert for det første offisielle norgesmesterskapet i futsal

Det er første gang BSK futsal deltar på en cupfinalhelg.
Historisk:
BSK er kvalifisert for det første offisielle norgesmesterskapet i futsal

Det er første gang det deles ut kongepokal, og det er første gang BSK futsal deltar på en cupfinalehelg. NM-sluttspillet i Drammen i helgen kan bli uhyre spennende, har du et gult og blått hjerte må du komme deg til Drammen!

BSK fotballs kvinner har gjort det svært sterkt i årets futsalsesong: Med en blanding av unge, lovende fotballspillere fra andre klubber og etablerte seniorer, ble det dobbeltseier for BSK 2 og BSK 3 i 2. divisjon og NM-sluttspill for førstelaget. Det er første gang et damelag fra BSKs fulsal er med i NM-sluttspillet. Sammen med Skeid representerer vi Oslo i en idrett som er dominert av klubber fra Midt-Norge.

– Å ta seg til NM-sluttspillet har vært et overordnet mål for oss denne sesongen. Vi har aldri tidligere  vært i et nasjonalt sluttspill og gleder oss veldig til å få måle krefter med de beste lagene i landet. I tillegg er vi med å skrive norsk idrettshistorie; dette er det første offisielle norgesmesterskapet i futsal.  Det er selvsagt veldig gøy å være med på, sier Max Moss. 
 
Han leder futsalsatsingen til BSK på damesiden. Futsaldamene var med både på innledende kvalik i Oslo og regionalt mellomspill før de ble klare for mellomspillet.

Det er i Drammenshallen det skjer!
Arrangementet avholdes i Drammenshallen og starter allerede fredag kveld. BSK futsal kvinner møter Stakkevollan fra Nord-Norge fredag den 15. mars klokken 18.00. Lørdag den 16. mars er det match mot regjerende norgesmester Tiller klokken 12 og Hyggen fra Buskerud klokken 15.

– Vi har først og fremst fokus på erfaringen det gir oss å spille mot gode lag og skal bruke helgen til å ta ytterligere steg. Vi har derfor ikke siktet oss inn på kongepokalen i år, men har realistisk mål om å ta oss videre fra gruppespillet, sier han.

På søndagen avholdes semifinaler og finaler. Få kampoppsettet her: https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=194404

Privilegerte sammenliknet med andre klubber
Hallsituasjonen i Oslo er svært anstrengt, og idrettene kjemper hardt om de få flatene de kan få innendørs. Likevel har BSK futsal greid å gjennomføre treninger både på herre- og damesiden på ok tidspunkter og i gode haller.

– Sammenliknet med mange av våre kollegaer i futsal-Norge, er vi privilegerte i BSK. Dette er en klubb som satser på innendørs idrett, følger med i tiden og ønsker å investere i futsalen. Vi har hele tiden følt at klubben, inkludert fotballstyret, har vært 100 prosent investert i prosjektet og at det er lagt til rette for at vi skal få så gode betingelser som mulig, sier Max og fremhever også samarbeidet med en spansk klubb.

– Ett av grepene vi har gjort, er å samarbeide med en av verdens fremste futsalklubber, spanske Inter Movistar i Madrid. At vi har fått et så nært samarbeid med et av de mest anerkjente og kompetente futsalmiljøene i verden, gir oss et fantastisk godt utgangspunkt for videre satsing. I tillegg til trenerutdanning og kontinuerlig påfyll av kunnskap, har vi fått anledning til å adoptere en prøvd metodikk, som har vært med å forme spillere på høyt internasjonalt nivå. Det er veldig spennende! sier Max som håper flest mulig møter opp for å støtte BSK Futsal.
 
"Gul og blå, opp på tå!"
 

 

 

Til toppen