Du er her:

Råtassgruppa

"Råtass" er BSK orienteringsgruppa sitt tilbud for rekrutter og nybegynnere i alderen 7-12 år. De har fått navnet sitt fordi de er noen skikkelig tøffe råtasser!

Gjennom tilrettelagt lek og moro i nærmiljøet på Ekeberg og Brannfjell utvikler vi kartferdigheter og lærer å finne fram i terrenget. Og aller viktigst - vi har det kjempegøy sammen. Vi har fellestreninger og sosiale samlinger, og deltar på orienteringsløp i nærmiljøet. Vi er en fin gjeng på 30-40 barn, men har plass til mange flere!

Treningene er tilpasset både de som er helt nybegynnere og de som er litt mer øvet. Foreldre kan gjerne være med på treninger om barna er usikre i starten. Vi prøver også å gi litt opplæring til de foreldre som ønsker det. 

Oversikt over trenere finner du her. Ta kontakt om du har spørsmål eller om du har lyst til å bli med for første gang, slik at vi kan ta deg godt imot! 

Sesong 2021, oppdatert for høsten

Treningstider

Treningstiden til råtassene er mandager kl 1800-1915 og foregår utendørs som regel på Ekeberg/Brannfjell. Oppmøtested kan endre seg litt fra uke til uke så følg med på treningsplan som legges på på Råtassgruppa sin SPOND gruppe.

Vi har også en lukket facebookgruppe hvor vi deler litt info og opplevelser. Meld deg gjerne inn i både Spond og facebookgruppa. Husk at i Spond-gruppa er det barna som skal meldes inn, og så kan foresatte knytte seg til barna. 

Treningssesongen starter etter påske og pågår ut oktober. Vinterhalvåret anbefaler vi våre medlemmer å være med i skigruppa eller andre av BSK sine idretter - ettersom BSK har felles aktivitetsavgift så kan man være med i så mange idretter man vil for samme lave pris! 

Hvordan er opplegget - og hva kreves?

Orientering er en fantastisk familiesport. Vår erfaring er at det er fint å begynne med orientering i 7-8 års alderen (typisk 2.klasse på skolen), og da helst sammen med en foresatt i begynnelsen. 

På treningene blir det lagt opp til varierende og morsomme øvelser tilpasset ferdighetsnivå som utvikler forståelser av kart og kompass. Vi har stort fokus på lek og moro. Vi arrangerer sommeravslutning og klubbmesterskap sammen med de eldre løperne i klubben. 

Ingen forkunnskaper nødvendig, men godt humør og interesse for noe spennende i naturen er fint å ha med. 

Av utstyr trenger man i første omgang bare treningstøy tilpasset vær og joggesko. Vi har kompass og elektroniske tidtakerbrikker til utlån. Dette er utstyr som man etter hvert kan kjøpe personlig når man blir ivrig, selges rabattert gjennom BSK. Vi har også egne BSK orienteringsklær i høy kvalitet som kan være interessant. Alle nye medlemmer får sin egen BSK o-trøye i høy kvalitet!

Orienteringsløp og -stafetter

Vi oppfordrer våre barn til deltakelse på enkle orienteringsløp og stafetter. Det er kjempegøy! Det finnes et mangfold av orienteringsløp både nært og fjernt, med klasser og løyper for alle aldre og nivåer. 

Som medlem i o-gruppa dekker BSK startkontingent i alle o-løp. 

I nær sagt alle orienteringsløp finnes det enkle nybegynnerløyper som passer både for våre råtasser og foreldre. Foreldre kan gjerne følge barna rundt i disse løypene, og det er premier til alle. Trenerne i BSK stiller gjerne opp og hjelper dere i gang med deltakelse på løp.

Et av vårens høydepunkter er råtass-stafetten i Østmarka, en lagkonkurranse hvor barna danner lag og løper sammen med en voksen på post/poengjakt. Det er kjempegøy! 

For de litt eldre barna 10-12 år arrangeres det også en o-troll leir på høsten. Dette er en overnattingstur i regi av orienteringskretsen hvor det er mye gøy og spennende orienteringsopplegg. BSK pleier å delta med mange deltakere her, og BSK stiller også med ledere på denne turen som passer på våre barn spesielt. 

For mer informasjon om hvordan man melder seg på o-løp, se egen informasjonsside om dette.

Hva koster det og hvordan blir jeg med?

Betaler du allerede aktivitetsavgift i en annen gruppe i BSK (ski, fotball, håndball eller annet) er deltakelse på råtasstrening kostnadsfritt. Er du ikke allerede BSK’er, se info om aktivitetskontingent her. Du må gjerne møte opp på noen treninger for å teste ut opplegget før du eventuelt melder deg inn. Ta kontakt med en av trenerne første gang du blir med, så skal vi sikre deg en god opplevelse. 

Jeg er over 12 år, men vil likevel bli med!?!

Råtassgruppa er i utgangspunkt tiltenkt barn i 7-12 årsalder. Ungdommer i alderen 13-16 uten forkunnskaper men som ønsker å begynne med orientering kan ta kontakt, så vil vi kunne lage et tilpasset opplegg. For å få en innføring i orientering kan uerfarne ungdommer godt trene med råtassgruppa noen ganger, men vil vi forsøke å innlemme nye ungdom i treningsgruppa for 13-16 år så raskt som mulig. Disse har egne treninger med litt mer utfordrende orientering. 

Bildekarusell fra våre treninger, løp og aktivitet

Til toppen