Du er her:

Råtassgruppa 7-12 år

"Råtass" er BSK orienteringsgruppa sitt tilbud for rekrutter og nybegynnere i alderen 7-12 år. De har fått navnet sitt fordi de er noen skikkelig tøffe råtasser i skogen!

 

Gjennom tilrettelagt lek og moro i skogholtene på Ekeberg og Brannfjell utvikler vi kartferdigheter og lærer å finne fram i ukjent mark. Og aller viktigst - vi har det kjempegøy sammen! Vi har fellestreninger og sosiale samlinger, og deltar på orienteringsløp i nærmiljøet. Vi er en fin gjeng på 30-40 barn og har plass til mange flere!

Treningene er tilpasset både de som er helt nybegynnere og de som er litt mer øvet. Vårt mål er hele tiden at barna skal føle både på mestringsfølelse og framgang. Foreldre kan gjerne være med på treninger for å støtte barna om de vil. Vi prøver også å gi litt opplæring til de foreldre som ønsker det. 

For barn som har lært seg grunnleggende ferdigheter samt ungdom i alderen 12-16 år har vi en egen ungdomsgruppe som trener mer i skikkelig skog i Østmarka. 

Oversikt over trenere finner du her. Ta kontakt om du har spørsmål eller om du har lyst til å bli med for første gang, slik at vi kan ta deg godt imot! 

Sesongen 2023

Første trening i 2023 er mandag 20. mars.

Her er litt info fra fjorårets sesong, som i stor grad også gjelder årets sesong (oppdatert info kommer).

Treningstider

Treningstiden til råtassene er mandager kl 18:00-19:15 og foregår utendørs på Ekeberg/Brannfjell. Oppmøtested kan endre seg litt fra uke til uke så følg med på aktivitetene som legges på på Råtassgruppa sin SPOND gruppe

Vi har også en lukket facebookgruppe hvor vi deler litt info og opplevelser. Meld deg gjerne inn i både Spond og facebookgruppa. Husk at i Spond-gruppa er det barna som skal meldes inn, og så kan foresatte knytte seg til barna. 

Treningssesongen starter når det blir lyst på kveldene og bart i skogen, normalt rundt påske, og pågår ut oktober.  Den siste perioden på høsten trener vi med hodelykt i mørket - veldig gøy og spennende! Vinterhalvåret anbefaler vi våre medlemmer å være med i skigruppa eller andre av BSK sine idretter. Ettersom BSK har felles aktivitetsavgift så kan man være med i så mange idretter man vil for samme lave pris! 

Hvordan er opplegget - og hva kreves?

Orientering er en fantastisk familiesport. Vår erfaring er at det er fint å begynne med orientering i 7-8 års alderen (typisk 2.klasse på skolen), og da helst sammen med en foresatt eller en god venn i begynnelsen. 

På treningene blir det lagt opp til varierende og morsomme øvelser tilpasset ferdighetsnivå som utvikler forståelser av kart og kompass. Vi har stort fokus på lek og moro. Vi arrangerer sommeravslutning og klubbmesterskap sammen med de eldre løperne i klubben.

Ingen forkunnskaper nødvendig, men godt humør og interesse for spennende  opplevelser i naturen er fint å ha med. 

Av utstyr trenger man i første omgang bare treningstøy tilpasset vær og joggesko. Vi har kompass og tidtakerbrikker til utlån. Dette er utstyr som man etter hvert kan kjøpe personlig når man blir ivrig, selges rabattert gjennom BSK. Vi har også egne BSK orienteringsklær i høy kvalitet som kan være interessant. Alle nye medlemmer får sin egen BSK o-trøye i velkomstgave når man melder seg inn.

Orienteringsløp og -stafetter

 Vi oppfordrer våre råtasser til deltakelse på enkle orienteringsløp og stafetter. Det er kjempegøy! Det finnes et mangfold av orienteringsløp både nært og fjernt, med klasser og løyper for alle aldre og nivåer. 

Som medlem i o-gruppa dekker BSK startkontingent i alle o-løp. For informasjon om hvordan man melder seg på o-løp, se egen informasjonsside om dette eller spør en av trenerne.

I de aller fleste orienteringsløp finnes det enkle nybegynnerløyper som passer både for våre råtasser. Foreldre kan gjerne følge barna rundt i disse løypene, og det er premier til alle. Det er forresten tilbud om nybegynnerløyper til voksne som vil prøve seg selv også! Trenerne i BSK stiller gjerne opp og hjelper dere i gang med deltakelse på løp.

Et av vårens høydepunkter er råtass-stafetten i Østmarka, en lagkonkurranse hvor barna danner lag og løper sammen med en voksen på post/poengjakt. Det er kjempegøy! 

For de litt eldre barna 10-12 år arrangeres det en o-troll leir på høsten. Dette er en overnattingstur i regi av orienteringskretsen hvor det er mye gøy og spennende orienteringsopplegg. BSK pleier å delta med mange deltakere her, og BSK stiller også med ledere på denne turen, noe som sikrer trygge rammer. 

Hva koster det og hvordan blir jeg med?

Betaler du allerede aktivitetsavgift i en annen gruppe i BSK (ski, fotball, håndball eller annet) er deltakelse på råtasstrening kostnadsfritt. Er du ikke allerede BSK’er, se info om aktivitetskontingent her. Du må gjerne møte opp på noen treninger for å teste ut opplegget før du eventuelt melder deg inn. Ta kontakt med en av trenerne første gang du blir med, så skal vi sikre deg en god opplevelse.  Sjekk vår SPOND gruppe for informasjon om hvor ukas trening er. 

Jeg er over 12 år, men vil likevel bli med!?!

Råtassgruppa er i utgangspunkt tiltenkt barn i 7-12 årsalder. For å få en innføring i orientering kan uerfarne ungdommer over 12 år godt bli med råtassgruppa noen ganger, men vil vi forsøke å innlemme nye ungdom i treningsgruppa for 12-16 år så raskt som mulig. Disse har egne treninger med litt mer utfordrende orientering, likevel absolutt overkommelig for nybegynnere.

Noen stemningsbilder fra våre treninger og aktiviteter

Trening på Ekeberg  

Trening på Brannfjell  

Røyskattløypa - labyrint i steinur! 

Røyskattløypa er en større utfordring for voksne enn for barn! 

Barna lærer seg å takle alle forhold! 

Trening med hodelykt om høsten  

Trening med hodelykt om høsten  

Halloween-orientering på Brannfjell 

Til toppen