Du er her:

Trening junior og elite

Bækkelagets SK tilbyr kvalitetsøkter i treningshverdagen, enten du er satsende mot VM eller trener på mosjonistnivå. Vi bygger treningene våre rundt følgende fem punkter:
  1. Treningsutbyttet enten det er fysisk, teknisk eller mentalt skal holde et nivå som utvikler verdens beste orienteringsløpere.
  2. Det skal alltid være poster ute på O-tekniske kvalitetsøkter.
  3. Vi trener kvalitetsøktene sammen.
  4. Det skal være gode sosiale rammer, alle skal se hverandre i løpet av økta.
  5. Du skal få utfordringer passende ditt nivå på BSK-treninger, enten du satser mot VM eller ønsker en økt med matching som mosjonist.

 

Fellestreninger

I praksis ser fellestreningene våre cirka slik ut gjennom året:

Vintertrening fra november til mars

  • Tirsdager: Intervaller på Bislett eller runder ute på gress/grus. Intervaller med oppbygning opp til 30-50 minutters intensitet.
  • Torsdager: Enten rene O-tekniske økter eller kombiøkt fysisk/teknisk intervaller fra Grønmo – lange terskeldrag på 15 minutter (cirka 5 min gressrunde + 10 min O-teknikk). Totalt mellom 45-75 minutter effektiv dragtid.

I tillegg arrangeres 1 dagssamling i måneden fra BSK + deltakelse på kretsens dagssamlinger og andre tilbud. Hovedfokus gjennom vinteren er kapasitetstrening med fokus på de fysiske faktorene, mye terskeltrening.

Sommertrening fra april til oktober

  • Tirsdager: Oslo City Cup eller fysiske intervaller. Intensitet og lengde avhenger av tidspunkt i sesong.
  • Torsdager: O-tekniske økter, blanding av individuelle økter eller hardøkter som O-intervaller.

I tillegg kommer samlinger rettet inn mot de store stafettene som 10mila og Venla/Jukola + VM-samlinger inn i helger.

"Summer Games" (juli-august)

Vi tar ikke sommerferie men tilbyr fullverdig gode O-tekniske økter sommeren gjennom – Summer Games. Dette er morsomme lavterskeløkter med en sosial ramme tilpasset ulike nivå. Treningstid og datoer for disse treningene vil bli annonsert på Spond og i Facebookgruppa vår.

 

Kvalitet og individuell tilpasning

Vi er en klubb som tenker kvalitet fremfor kvantitet i fellestreningsopplegget. Dette er det flere grunner til. Vi ser at flere har hektiske hverdager, og vi ønsker at vi er flest mulig som treffes og prioriterer våre kvalitetsøkter istedenfor at opplegget blir utvannet. For våre beste løpere er det liten tvil om at treningsprinsippet individuell tilpasning er viktig. Et opplegg hvor man kjører kvalitetsøktene sammen, men likevel får tid til å dyrke sine egne utviklingsmål er viktig for å bli bedre. Dette mener vi at gjøres best med modellen vi har med 2-3 fellesøkter i uka og muligheter for å trene sammen ellers, samt utvikle egne utviklingsmål. Treneren i klubben kan også bruke mye tid på hvert enkelt individ takket være et meget godt sportslig apparat rundt. Dette gjør at treneren nettopp kan være trener, ikke postutsetter eller koordinator, men bruke tid på å lage ideelle planer sammen med hver enkelt utøver å følge opp dette.

Stafetter og VM 

Historisk sett har BSK-løpere både vunnet VM og de store stafettene. Vi vil og skal tilbake dit med vår elitesatsing. Vi er godt på vei, og har de siste årene løpere i klubben som har tatt pallplass i verdenscup, vekslet først på VM-stafetter, samt representert landet sitt jevnlig internasjonalt. Vi har samlinger rettet inn mot både de store stafettene og VM. Dette jobber klubbens trener målrettet mot - å skape de beste forutsetningene både individuelt og med planlegging av gode samlinger for at våre løpere skal lykkes når det gjelder enten det er 10.mann på et 10mila lag eller vår beste løper i et VM.

Hvor finner du vårt  treningsopplegg?

Alt av vårt fellestreningsopplegg blir lagt ut i vår SPOND-gruppe. Her kommuniseres periodeplaner for 1-3 måneder av gangen (avhenger av tid på året), samt at treninger for hver uke med påmeldinger blir offentliggjort hver søndag før ny uke. Dette gir en enkel og god forutsigbarhet for både elite og mosjonist til å vite hva/når og hvilke økt som er på programmet til enhver tid.

Vår hovedtrener - Eskil Sande Gullord

Eskil Sande GullordHar du spørsmål som gjelder Bækkelagets SK Orientering sitt treningsopplegg, ikke nøl med å ta kontakt med trener Eskil Sande Gullord på telefon 48074229 eller mail eskil.gullord@hotmail.com

Eskil er hovedtrener i BSK orientering siden 2017. Eskil har gradvis tatt stegene som trener og jobbet med barn, ungdom, junior og senior i ulike klubber og Wang Toppidrett. I tillegg til å være trener i BSK jobber han som landslagstrener for Norges Orienteringsforbund.

Ansvaret til Eskil er å styre elitesatsing med fokus på å bygge verdens beste treningsmiljø, skape individuell utvikling og stafetter.

 "Mine mål som hovedtrener i Bækkelagets SK orientering er å kunne være delaktig med bygging av en bærekraftig klubb, både i treningshverdagen samt innad i organisasjonen. Jeg ønsker også å kunne legge til rette for elitesatsing, og treningsopplegg av høy kvalitet, og på lengre sikt være en bidragsyter til å utvikle klubben til å kjempe i toppen av de store internasjonale stafettene." Sier Eskil om ambisjonene sine som trener og på vegne av BSK.  

Til toppen