God Jul og Godt Nytt År

Styret i BSK Håndball ønsker med dette spillere, trenere og støtteapparat en riktig God Jul og et Godt Nytt År!

Håndballåret 2020 går mot slutten og vi håper alle på bedre tider og en ny start på 2021 og andre del av sesongen. I et hastemøte i BSKs lokaler på Karlsrud den 12. mars, startet det som skulle bli en annerledes sesongslutt da all idrett ble stoppet som følge av myndighetenes Covid19-tiltak. Dette har definitivt preget hele denne sesongen både utenfor og innenfor håndballhallen. De færreste av oss trodde da, at vi skulle jobbe resten av året på hjemmekontor og at aktiviteten i samfunnet ble skrudd av og på. Nedstenging av håndballaktiviteter er selvfølgelig en banal sak når vi ser konsekvensene av Covid19 for enkeltmennesker, samfunnet og verden for øvrig.

Årets store BSK arrangement, NorwayCup, ble naturlig nok avlyst. Dette skapte stor økonomisk usikkerhet for BSK og for håndballgruppen som alene så ut til å tape millionbeløp. I perioden april til juni var det derfor dessverre nødvendig med permitteringer i klubben, håndballgruppen og Elitelaget i tillegg til andre økonomiske tiltak. Det var usikkerhet rundt seriespill, økonomi og ikke minst frykt for smitte. BSK og Håndballgruppen har naturligvis søkt og fått innvilget deler av tapet gjennom Korona-krisepakkene. Vi vil også takke sponsorer og støttespillere som valgt å fortsette på lag med oss. I tillegg har vi noen små, men viktige inntekter gjennom Norsk Tippings grasrotandelen og flaskepant på REMA 1000 i Sandstuveien. Dette, sammen med god kostnadskontroll har gjort at prognosen for 2020 ser relativt god ut alt tatt i betraktning.

Nå i etterkant vet vi at serien kom i gang for de fleste aldersgrupper, riktignok underlagt en del smittevernregler og oppfordringer vi har fulgt slavisk og som dere som lag, spillere, trenere og publikum også skal ha skryt for å ha fulgt opp. Men vi har også lag og spillere, slik som 2. divisjon damer og herrer, som dessverre ikke har fått trent ordinær håndball eller spilt kamper siden mars 2020! Dette er svært beklagelig og gjelder alle våre spillere over 20 år i 2. divisjon og lavere. Myndighetene åpnet som kjent for breddeidrett og Eliteseriespill, mens en del spillere falt utenfor reguleringen. Vi håper at Covid19-situasjonen normaliserer seg på nyåret, slik at alle idrettsutøvere uansett alder eller nivå, får lov til å drive idrett og spille håndball igjen.

Vi vil også gratulere Herrelaget med en veldig bra gjennomført sesong til nå og en foreløpig 4. plass på tabellen i Rema1000 Ligaen. Det er helt klart at flere av seriens topplag har fått adskillig større respekt for gutta i gult. Som eneste Eliteserielag fra Oslo på herresiden styrker dette klubbfølelsen og ikke minst merkenavnet til Bækkelagets Sportsklub og Elitelaget.

Vi håper at Herrelagets gode prestasjoner i Eliteserien og Håndballjentenes EM Gull, vil inspirere våre unge gutter og jenter til å fortsette med å spille håndball i årene som kommer. BSK har gode meritter når det gjelder å fostre dyktige håndballspillere og utvikle lokale talenter både på dame- og herresiden. Mange av klubbens egne spillere har hatt stor suksess i nasjonale og internasjonale klubber samt ligaer. Tre av årets Europamestere er «oppfostret» i BSK, Nora Mørk, Kristine Breistøl og Rikke Granlund og vi gratulerer jentene med en fantastisk innsats.

Med ønske om en riktig God Jul og et Godt nytt År!

 

Julehilsen,
Styret i BSK Håndball

Til toppen