To sekunder fra bronsemedalje

Postet av Torbjørn Andersen den 24. Mai 2016

Carl Godager Kaas løp for medalje under langdistansefinalen under EM i Tsjekkia. Han endte dessverre to sekunder for sent til å sikre seg den gjeve bronsemedaljen.

Av Torbjørn Andersen (tekst) og Privat (foto)

Kaas var to bitre sekunder for sent ute til å kapre tredjeplassen fra svenske Martin Regborn. Vant gjorde sveitsiske Daniel Hubmann i suveren stil. Magne Dæhli fra Norge løp seg inn til andreplassen. Dæhli var 1 minutt og 22 sekunder bak Hubmann i mål.


- Stabilt godt løp
Carl hadde en litt tung plasseringsmessig åpning men løp seg stadig oppover på resultatlistene.

- Jeg åpnet jevnt men føler ikke at jeg tapte alt forspranget i starten av konkurransen, sier Carl Godager Kaas til Bækkelagets Sportsklub sine nettsider.

Han var likt med svenske Regborn på siste post men dessverre klarte han ikke å slå svensken i mål. Det endte dermed med en fjerdeplass for Carl Godager Kaas.

- Det var et veldig godt stabilt løp. Jeg kan ikke være ordentlig skuffet. Jeg er likevel litt skuffet når det er så tett opp til medalje. Når det er to sekunder som skiller, er det egentlig ganske surt. Jeg har egentlig en litt delt følelse. Det eneste negative i dag er at det ble fjerdeplass, sier Kaas.

Han fikk ikke sekundering inn mot mål men skjønte på publikum at det var jevnt.

- Jeg hørte jubel allerede før den siste posten og da skjønte jeg at det stod om noe i toppen. Jeg løp alt det jeg kunne inn mot mål. Spurten min startet likevel egentlig 15 minutter før mål og jeg tok nok inn 20 sekunder på langstrekket, sier Kaas.


Mellomdistanse torsdag

Torsdag den 26. mai starter et nytt eventyr for Kaas. Det er klart for mellomdistansekvalifisering og fredag 27 mai er selve mellomdistansen.

- Jeg fikk en andreplass på det siste verdenscupløpet i mellomdistanse. Klarer jeg å hente meg bra inn igjen etter langdistansen, så kan det bli veldig bra. Det er små marginer i toppen og jeg satser på å revansjere meg på fredag, sier Kaas.

Stafettlagene er foreløpig ikke tatt ut men Kaas håper på en plass på førstelaget.

- Stafettlaget vårt kommer til å bli veldig sterkt og vi løper for en gullmedalje der, sier Carl Godager Kaas.


EM-programmet videre:
Torsdag 26. mai: Mellomdistanse kvalifisering.
Fredag 27. mai: Mellomdistanse finale, menn kl 14.00, damer kl. 15.45.
Lørdag 28. mai: Stafett, menn kl 10.00, damer kl 12.00.


Relaterte lenker:
Sjekk: Liveresultater
Sjekk: Hausken tok sølv (VG)
Sjekk: Anniken på juniorlandslaget (orientering.no)


Relaterte artikler:
Carl: - Jeg løper for medalje
Jentene: Skuffelse på sprinten


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline