Skuffet på EM-sprinten

Postet av Torbjørn Andersen den 23. Mai 2016

Det ble ikke suksess for Bækkelagets utøvere på EM-sprinten i orientering i Tsjekkia.

Av Torbjørn Andersen (tekst) og Per Ivar Skinderhaug (foto) og Privat (foto)

Sveitsiske Judith Wyder vant EM-sprinten i orientering. Ukrainske Nadiya Volynska endte på andreplass og danske Maja Alm løp inn til tredjeplassen. BSK-er Nikoline Ekeberg Schjerve ble nummer 27 og BSK-er Lone Brochmann ble nummer 40.


- Bra kvalifisering
BSK-damene gjennomførte en god kvalifisering. Nikoline Ekeberg Schjerve ble nummer syv i sitt heat og Lone Brochmann nummer 10. I finalen lyktes de ikke like godt.

- Det var en bra gjennomføring i kvalifiseringen, men i finalen gikk det ikke helt som jeg hadde håpet. Plasseringen er grei nok den men det ble for urolig teknisk, sier Ekeberg Schjerve og fortsetter:

- Det var ganske vanskelig og jeg begynte å føle at jeg ikke mestret det. Det var ingen god følelse, sier Ekeberg Schjerve.


Satser mot VM
EM er over nå for hennes del.

- Jeg hadde ikke satt meg noe resultatmål i forkant av arrangementet men hadde et håp om en topp15-plassering. Jeg føler at jeg er god for det når alt klaffer, sier Ekeberg Schjerve.

Hun håper nå på deltakelse under VM i Strømstad i august.

- Jeg føler at jeg har en viss mulighet til å delta der og satser på å delta i testløpet, sier Ekeberg Schjerve, som også skal løpe Jukola-stafetten den tredje helgen i juni.


- Årets dårligste sprintløp
For Lone Brochmann sin del er også EM over.

- Jeg er ikke fornøyd. Det var et dårlig gjennomført løp. Det var årets dårligste sprintløp, sier Lone Brochmann.

Hun tar likevel med seg det positive fra EM-debuten.

- Det positive er at jeg klart gjennomførte en god kvalifisering. Neste gang er håpet en god kvalifisering og en god finale, sier Brochmann.

Hun har ikke satt seg noe mål for resten av sesongen.

- Jeg skal sammen med Nikoline og resten av BSK løpe Jukola-stafetten den tredje helgen i juni. Utover det har jeg foreløpig ikke satt meg noe mål for resten av sesongen, sier Lone Brochmann.


Relaterte lenker:
Sjekk: Mesterskapsløper med sjetteplass (orientering.no)
Sjekk: Mesterskapets nettsider (ekstern lenke)
Sjekk: Følg mesterskapet live (orientering.no)0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline