Bækkelagets SPK - Telemark

Bækkelagets SPK - Telemark

Galdhøpiggrennet og NM skicross

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 4. Apr 2016

Sesongen for telemarksgruppa er inne i sin siste uke og mens Gøril vant Galdhøpiggrennet i klassen for junior damer, stilte Trym og Mikkel opp i NM i skicross på lørdag. Det ble en flott 4 plass på Trym.

Årets utgave av det tradisjonsrike Galdhøpiggrennet ble arrangert på lørdag og det var ca 225 deltakere som stilte til start. Rennet er tellende som fjelltelemarksrenn og inngår i NC telemark sammenlagt. Rennet starter ved Spiterstulen og det tar normalt ca. 3 timer å gå opp til startstedet. Fra startstedet går løypa 3,4km nedover i tildels svært bratt terreng i upreparert løype, og det er egne klasser for telemark, alpint og randonee.
Gøril Strøm Eriksen debuterte i rennet og vant junior-klassen med ganske klar margin. At skiferdighetene må være på topp er ganske innlysende men Galdhøpiggrennet er mest av alt en prøvelse i å få bena til å lystre når melkesyra slår inn allerede ved halvkjørt renn. Det går ofte hardt for seg nedover fjellsiden og mer eller mindre spektakulære fall er vanlig. En svært fornøyd BSK-utøver fikk skistøvler i premie og verdifulle NC-poeng før finalen på Filefjell kommende helg.

Vinner i dameklassen ble Mathilde Olsen Ilebrekke mens Andreas Solstad Alme vant herreklassen.

Samtidig som Gøril satte utfor på norges høyeste fjell, feide Trym inn til en flott 4.plass i NM i skicross på Hafjell. En veldig sterk prestasjon i en tøff skidisiplin hvor det slett ikke er noen fordel med telemarksutstyr.

Ryktene om at skicross var gøy og utfordrende gikk helt opp til Galdhøpiggen. Gøril og landslags damene kastet seg derfor i bilen etter Galdhøpiggens premiesermoni og sammen med brødrene Løken kjørte de også skicross FIS-renn på søndag. "Telemark-kjørere er har virkelig gode skiferdigheter, jeg er imponert over hvordan de utfordrer godt etablerte skicross utøvere" sa en av resssurspersonene i skicrossmiljøet. Hvis Telemark ikke lykkes i å bli ny OL-gren, har flere tidligere Telemarkkjørere stilt til start for Norge under tidligere OL-skicross. Kanskje noe for Trym, Gøril og Mikkel?

Underveis på 3-timers anmars til start

Løypebesiktigelse, og gode råd deles på veien opp.

Lettere nervøse junior jenter klare på toppen.

Mens Trym var på Hafjell og kapret en flott 4. plass, denne gang i skicross! (foto: Per Olav Tangen)


Tekst og foto: Anita Strøm Eriksen (deltok i klasse superveteran!)0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline