Bækkelagets SPK - Telemark

Bækkelagets SPK - Telemark

Telemark innfridde på WC Rjukan

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 15. Mar 2016

Etter Tryms flotte 2.plass i første WC-renn var vi spente på hvordan det ville gå både med ham, Gøril og Mikkel i resten av WC Rjukan. Det viste seg å gå utrolig bra selv med det ekstra presset lørdagens TV-produksjon medførte, og mye ros og oppmerksomhet fra miljøet.

I et hektisk rennprogram var det sprint fredag formiddag og team-parallell samme kveld. Trym gjorde en god første omgang lå på 4. plass, men veldig klar på avansement i 2. omgang. Det ble litt i overkant offensivt og etter et langt hopp i høy hastighet ble det en spektakulær 'luftetur' før han landet på ryggen langt ned i bakken. Etter å ha kommet til hektene igjen var det mange av oss som pustet lettet ut da han reiste seg og gikk ut av bakken på egne ben heldigvis uten skader. Med Gøril og Mikkel også på startstreken hadde vi mer å glede oss til. Gøril kjørte kontrollert og bra i begge omganger og fikk tilslutt en flott 13. plass og tredje beste norske jente. Mathilde Olsen Ilebrekke fikk 2. plass bak sveitsiske Amelie Reymond. Mikkel viste også veldig god kjøring og kom inn på en flott 19. plass, av totalt 29 som fullførte, og det er imponerende som første års junior.

På kveldens team-mixed-parallell deltok Trym på det norske laget og endte tilslutt på en fin 3.plass og viktige WC-poeng til Norge.

Lørdagens parallell-renn trolig det viktigste telemarksrennet som arrangeres i Norge, med media-produksjon og sending på NRK i etterkant. Det kjøres en prolog på morgenen en-og-en som i praksis er en kvalifisering og par-sammensetning for parvise finaler med direkte utslagning. De 16 beste damene og de 32 beste herrene går til finaler.
Både Gøril og Mikkel viste nok en gang flott kjøring og kvalifiserte seg til finalerundene. Gøril kjørte bra men måtte se seg slått av Guro Helde Kjølseth som er på det norske rekrutteringslaget og dermed ble med 1/8-dels finalen plassering delt 9. plass. Mikkel tro skikkelig til til og vant sitt første heat men møtte deretter WC-leder Tobias Müller og dermed var det over og ut for Mikkel som også endte på en delt 9. plass. Utrolig flott av begge to og mye nyttig erfaring å ta med seg.
Trym hadde 4. beste tid i prologen, kjørte kontrollert og bra, men måtte se seg slått i semifinalen og etter et lei feil i bronsefinalen ble det til slutt 4. plass. Ingen dårlig plassering i dette selskapet men skuffelsen over å miste pallen var tydelig.

Artikler fra Skiforbundet.no her
Resultater fra FIS her
NRK Sporten her


Trym med høy innsats for avansement - heldigvis gikk det bra uten skader.

Gøril med kontrollert og bra kjøring.


Mikkel får belønning for offensiv kjøring.


Underholdende dueller i parallell-disiplinen.


Grundig besiktigelse i den bratte løypa.


Tekst og foto: Morten V. Eriksen


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline