Kjemperesultater i Hovedlandsrennet

Postet av Eirik Lund Røer den 28. Feb 2016

FORNØYDE: Fornøyde trenere, Joakim Skirbekk Vister (t.v.) og Jørgen Rodem.

15-16 åringene prikket inn toppformen og bet svært godt fra seg i Hovedlandsrennet i Fauske denne helgen.

Hovedlandsrennet, som samler i underkant av 1000 langrennsløpere i alderen 15-16 år, er NM for årsklassene og sesongens store høydepunkt for de aller fleste. En krevende øvelse når alt fokus og press rettes mot én enkelt helg i løpet av vinteren, men våre syv utøvere taklet presset og traff godt med formen den siste helgen i februar.

Vi oppsummerer innsatsen til de enkelte:

Asgeir Kråkenes (G15) gikk en god distanse fredag og sikret alle våre 15-åringer blant topp-90. Det er imponerende. Selv om Asgeir selv kanskje var litt skuffet over å være bak løpere han har slått tidligere i vinter, var dette en prestasjon han absolutt skal ta med seg videre. Lørdag slo han tilbake med en fin 76. plass i den tette sprintprologen, samt en god figur i langrennscrossen. Søndag kjempet han bra på sin sisteetappe i kretsstafetten, og vartet blant annet opp med et spennende spurtoppgjør.

Mathias Bjerke Pedersen (G15) imponerte med en 82. plass på fredagens distanse. Litt tyngre gikk det på lørdagens sprintprolog og langrennscross, men avstandene er korte og det er små marginer. Søndag kjempet han godt i det tøffe startfeltet på første etappe, og sikret et godt utgangspunkt for sitt lag.

Paal Markus Bjørnstad (G15) klinte til med årets løp på fredagens distanse og ble vår beste løper i 15-års-klassen. En 50. plass lar seg høre i dette selskapet! Prestasjonen kostet litt krefter, og lørdagens sprintprolog og langrennscross gikk noe tøffere, men Paal Markus viste fin innsats. Det gjorde han også på sin førsteetappe på søndagens stafett.

Vegard Stokke (G15) gjorde et godt løp og ble nr. 52 på fredagens distanse. Selv var han kanskje litt skuffet over resultatet, og dermed var det ekstra gledelig å se at han slår tilbake med en knallprolog lørdag. I kvartfinalen kjemper han seg inn en 3. plass, men det holder ikke til videre avansement. En 14. plass totalt lar seg uansett høre. Vegard går også en god stafettetappe som ankermann for Oslos 4. lag.

Eirik Ophus (G16) er nok en løper som traff med formen denne helgen. En 36. plass på fredagens distanse er råsterkt, og en kjempegodt utgangspunkt før han går over i juniorklassene neste år. Lørdag står han over sprinten, og var dermed uthvilt til å gjøre en kjempeetappe på Oslos 3. lag. Eirik går laget opp i tetgruppa på sin andreetappe.

Nicolai Holter Henriksen (G16) kjemper hardt og gjør en god distanse fredag. Han blir nr. 186 i klassen som teller nesten 250 løpere. I lørdagens sprintprolog gjør han det også bra, og på langrennscrossen gir han virkelig alt og lot seg ikke affisere av noen fall. Søndag går han en fin førsteetappe for sitt lag.

Vegard Lund Røer (G16) imponerer også i fredagens distanse og ender til slutt på en 44. plass. Det var et løp som kostet, men Vegard kjemper hardt helt til mållinja. I fredagens sprintprolog holder det ikke til videre avansement, men i langrennscrossen derimot er han svært nær en pallplass. Det ender med en 7. plass, ca. 4 sekunder bak bronsen. I søndagens stafett går han Oslos 3. lag inn til en sterk 12. plass (blant annet på lag med Eirik Ophus).

Alt i alt en fantastisk laginnsats av våre gutter. Alle er selvfølgelig ikke fornøyde med alt, men det skal vanskelig gjøres i en helg som dette. Totalt sett må vi uansett si oss fornøyde med helgen. En helg med sterke resultater, mange inntrykk og ikke minst en opplevelse av "profflivet" med smøreopplegg, sekundering og godt samhold med resten av Oslo Skikrets.

Takk for en strålende helg!
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline