Oppturen fortsetter

Postet av Eirik Lund Røer den 3. Feb 2016

Etter fantastiske resultater av våre juniorer så langt i sesongen var det seniorløperne sin tur til å følge opp under NM i Tromsø. Det gjorde de til gangs.

Vi så tidlig tendenser til noe stort da vi dro i gang elitesatsingen i fjor vår. Gjennom månedlige samlinger gjennom sommeren og høsten fikk alle god matching i treningen, og ikke minst bygde vi et sterkt og godt miljø i gruppa.

Men at vi i vår første sesong i eliteprosjektet skulle innfri så til de grader også sportslig, var det få som ventet seg.

Forrige uke ble ski-NM arrangert i Tromsø. BSK-løperne i sine gule drakter ble hyppig nevnt og vist i TV-ruta på NRK, og flere av dem markerte seg også med gode resultater:

NCGålå15_ELR 157 (1000x667).jpgElise Røer Drabløs traff godt med NM-formen. På torsdagens 10 km klassisk gikk hun inn til en sterk 26. plass. Det er imponerende i sin første seniorsesong. Innsatsen holdt også til en 13. plass i U23-klassen. Fredagens sprintinnsats holdt ikke til videre avansement, men var en fin gjennomkjøring til det som ble hennes beste NM-løp. På lørdagens 15 km duathlon gikk hun nemlig inn til en strålende 17. plass, og ble dermed nr. 6 i U23-klassen. Imponerende!Andrew Young gjorde også et sterkt NM. Han åpnet mesterskapet med en fin 32. plass på 15 km klassisk, og fulgte opp med en enda bedre 12. plass i sprinten dagen etter. Lørdagens tremil stod han over, og var dermed uthvilt på søndagens stafett hvor han klinte til med nest beste etappetid – kun tre sekunder bak ankermann på gullaget til Lyn.
Fredrik Løwstrøm Nyenget ble vår nest beste løper på åpningsdistansen, og tok en fin 95. plass på 15 km klassisk. Det holdt til en 46. plass i U23-klassen. I fredagens sprint gikk det tyngre for Fredrik, men han avsluttet helgen med en god stafettetappe for vårt førstelag.

Sigurd Lund Røer, som har hatt en litt tung sesong hittil, fikk en opptur i NM. Torsdagens 15 km klassisk er hans beste løp i vinter, og avstanden til tet er ikke avskrekkende, selv om det høres brutalt ut å bli nr. 102. Så tøff er faktisk seniorklassen! Løpet holdt til en 51. plass i U23-klassen. Lørdag ble han nr. 95 på 30 km duathlon, og nr. 53 i U23-klassen. I tillegg gikk han en fin stafettetappe for vårt førstelag søndag.
Marcus Braathen hang lenge godt med på torsdagens 15 km klassisk, men får det tungt på slutten og ender på en 120. plass. Det holdt til en 62. plass i U23-klassen. På fredagens sprint kliner han til med en knallprolog og blir nr. 48 – kun drøye tre sekunder fra å gå videre. Det holdt til en sterk 19. plass i U23-klassen. På søndagens stafett gikk det litt tyngre igjen, men Marcus gjennomfører fint på vårt andrelag.
Aleksander de Lange Claussen hadde en trøblete sesongoppkjøring med mye skader, men har gjort en fenomenal jobb for å komme tilbake. Innledningen på vinteren har gått fint, men i NM ble det dessverre ingen opptur. Torsdagens 15 km klassisk går Aleksander inn til en 129. plass, 69. plass i U23-klassen. Lørdag blir han nr. 104 på 30 km duathlon, og dermed nr. 61 i U23-klassen. På søndagens stafett gjør han en god etappe på andrelaget, og avslutter dermed med en liten opptur på tampen.


Kort oppsummert har med andre ord de fleste truffet godt med formen, og gjort sine beste enkeltprestasjoner for sesongen under NM.

Den største oppturen var likevel stafettinnsatsen på søndag. Førstelaget går inn til en strålende 13. plass, men rykker etter hvert opp til en enda råere 7. plass etter diverse tidsstraffer. Uavhengig av hvordan resultatlista ender til slutt er det en prestasjon både utøvere og klubb skal være strålende fornøyde med.

Stor takk til Morgan Doknæs og Joakim Skirbekk Vister som begge har gjort en kjempeinnsats med testing av ski. Sistnevnte imponerte også stort som sisteetappeløper på vårt andrelag.

Til neste år satser vi på å ha nok løpere til å fylle lagene uten trenere, og ikke minst å også klare å stille et jentelag.
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline