WC-pall på Trym i LaPlagne

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 27. Jan 2016

Det ble en svært godt 1. renn i telemark WC-runden som ble innledet med parallell renn i Montchavin / La Plagne. I en løype med høy fart ble det mange utkjøringer men Trym på herresiden og Mathilde Olsen Ilebrekke blandt damene viste igjen at de hører hjemme på pallen. Det ble dermed to 3.plasser til Norge.

BSK har imidlertid med to andre juniorer på rennet, som hadde sin internasjonale debut. Gøril Strøm Eriksen kjørte en flott prolog og med stavbrekk kjørt hun inn til en flott 12. beste tid og dermed inn blandt de 16 som kjørte dueller finalen. Det ble duell mot landslagsløper Guro Helde Kjølseth. Gøril kjørte svært godt, kom litt på etterskudd i portløypa, men staket seg raskt opp i ryggen på Guro. Etter noen veldig tette skøytesvinger mot mål måtte Gøril tilslutt gi tapt med minste mulige margin.

Mikkel Nygaard Løken stilte i herreklassen og var dessverre blandt de mange som kjørt ut i mandagens renn. Mikkel startet veldig lovende men etter et langt hopp ble først sving for vanskelig og han kjørte ut. Det var nok mange av debutantene som hadde et litt for høyt spenningsnivå og vi krysser fingrene for Mikkel i onsdagens sprint-renn med 2 omganger.

Trym kommenterte etter løpet: "Det var veldig gøy å kjøre i dag, og det var kjempe bra forhold. Løypa var krevende og det er et veldig jevnt og høyt nivå på løperne. Jeg gleder meg til sprint i morgen, og synes det er enda morsommere enn parallell".

Artikkel på Skiforbundet.no her
Resultater/startlister på FIS-ski.com her

Hele rennet på Livestream.com nedenforTekst: Morten V. Eriksen foto: NSF


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline