Eirik Lund Røer

Eirik Lund Røer

Lasse fortsetter å imponere

Postet av Eirik Lund Røer den 25. Jan 2016

Lasse Løwstrøm Aulin fortsatte der han slapp i Steinkjer, og imponerte i junior-VM-mønstringen på Åsen.

Junior-VM-mønstringen teller ikke som en vanlig Norges Cup-helg, men er uttaksrenn til junior-VM i Romania i slutten av februar. Med andre ord er nivået minst like høyt, og kanskje enda høyere enn i Norges Cupen, ettersom flere 18-åringer også benytter muligheten til å teste krefter mot landets 19-20-åringer.

Etter en 2. plass i sprinten i Steinkjer satset Lasse alle kort på sprintdistansen på Åsen, og leverte med glans. Seier i prologen imponerte mange, og etter å ha avansert fra både kvartfinale og semifinale tok han til slutt en sterk 4. plass i finalen.

– Jeg er veldig fornøyd med det jeg presterte i helgen. Jeg satset alt på sprinten, hvor jeg føler selv jeg har størst mulighet for en eventuell VM-tropp, sier Lasse, før han oppsummerer sprintinnsatsen:

– Etter en god prolog hadde jeg troen på at jeg kunne komme til en finale. Men jeg visste at det ville bli veldig hardt i klasse med 18-, 19- og 20-åringer. Fjerdeplass er jeg derfor veldig godt fornøyd med.

– Hva tenker du om et eventuelt VM nå?

– Det prøver jeg å ikke tenke så mye på. Jeg er veldig fornøyd med det jeg har prestert i år, og en VM-plass hadde vært utrolig gøy. Blir jeg ikke tatt ut er jeg ikke god nok, og det er greit nok for min del, svarer Lasse.

Nå rettes fokuset mot Norges Cup-rennene på Hovden, som er siste mulighet til å imponere landslagsledelsen for uttaket offentliggjøres.

– Der bør jeg gå minst like fort som på Åsen. Så får vi se hva det holder til, avslutter Lasse.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Flere gode juniorresultater

Det var imidlertid ikke bare Lasse som var i aksjon i junior-VM-mønstringen på Åsen. Resten av juniorgjengen, som fikk en strålende start på Norges Cup-sesongen i Steinkjer for to uker siden, brukte helgens renn mest som renngjennomkjøring og fikk gode bekreftelser før de går inn i en solid treningsperiode til Norges Cup-rennene på Hovden.

Harald Ihlebæk gikk inn til en sterk 19. plass på fredagens 10 km klassisk, og fikk følge av Lars Sønsterud på en fin 33. plass. Jakob Velle gjorde en god prolog på lørdagens sprint, men var dessverre noen få sekunder for sent ute til å avansere til kvartfinale. I tillegg viste Mats Burud Skjølsvold stigning etter en litt tung sesongstart.

Vi gleder oss til fortsettelsen.
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc