Tidenes Norges Cup-helg

Postet av Eirik Lund Røer den 17. Jan 2016

Juniorene fikk en fantastisk start på Norges Cup-sesongen i Steinkjer den andre helgen i januar.

Det er allerede en uke siden Norges Cup-starten for juniorene, men i alle KM-forberedelsene har vi ikke rukket å skrive om den fantastiske innsatsen i Steinkjer før nå.

For å oppsummere BSK-innsatsen:

Lasse Løwstrøm Aulin hadde totalt sett kanskje den beste helgen av alle. En 12. plass på åpningsdistansen var råbra, og den som kanskje var mest overrasket var Lasse selv. Lørdag fulgte han opp med en 2. plass på sprinten, og dermed er det lov å begynne å drømme litt om en plass på VM-laget. Helgen ble avsluttet med nok et strålende løp og 8. plass på fristildistansen.

Harald Ihlebæk startet helgen med et brak med sin fantastiske 7. plass på klassiskdistansen. Veldig moro for både Harald og klubben. Lørdag hadde han ikke helt marginene på sin side i sprinten, og søndag var han også like bak nye Norges Cup-poeng.

Lars Sønsterud var den tredje BSK-løperen som tok Norges Cup-poeng i løpet av helgen. På klassiskdistansen fredag ble han nr. 29, og tok dermed poeng på første mulighet i den sterke M19/20-klassen. Søndagens fristildistanse var også god selv om det ikke holdt til poeng. Eksempelvis hadde han vært topp-20 om han fremdeles bare hadde konkurrert mot sitt eget årskull.

Jakob Velle hadde en tung åpningsdistanse, men slo kraftig tilbake søndag. Etter å ha trøblet mye med skøyting de siste årene var det gledelig å se at det var på fristildistansen det virkelig løsnet. Det ble ikke Norges Cup-poeng, men det var ikke langt unna. Og også Jakob hadde vært høyt på lista om han kun hadde konkurrert mot sitt eget årskull.

Fillip Løken viste fin fremgang fra fjoråret, og selv om det foreløpig ikke er godt nok til å ta Norges Cup-poeng gjorde han sterke prestasjoner på Steinkjer. Veldig gledelig for Fillip!

Mats Burud Skjølsvold og Marcus Solbakke fikk det ikke helt til i Steinkjer, men vi vet at begge gutta jobber hardt for å heve seg. Det kommer flere muligheter, gutter.

Fredrik Wisløff og Sigurd Bergesen Wilmo debuterte som juniorer i Norges Cupen og fikk en fin opplevelse de kan bygge videre på.

Kort oppsummert: Tidenes helg resultatmessig og en strålende start for gruppa!

Det er også verdt å nevne at testteamet med Joakim Skirbekk Vister og Magnus Fossgård gjorde en fantastisk innsats og sammen gikk godt over 100 kilometer på ski i løpet av helgen. Den harde jobben ga resultater, og vi hadde superski hele helgen.

Neste på programmet er junior-VM-mønstring på Åsen.

Flere bilder på Facebook!
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline