Nordmennene slått av BSK-løper

Postet av Eirik Lund Røer den 19. Des 2015

På en dag uten norske herreløpere på pallen i verdenscupsprinten i Toblach, overrasket BSK-løperen Andrew Young alle med sin 3. plass.

Det har vært en fantastisk sesonginnledning for skigruppa i Bækkelaget. Forrige helg klatret hopper Joachim Hauer opp på pallen i verdenscupen, mens Andrew gikk inn til karrierebeste med sin 9. plass i Davos. I dag tok også han steget helt opp i den ypperste eliten, og sikret med det Storbritannias første pallplass i verdenscupen i langrenn noensinne.

– Å komme på pallen er helt sykt. Jeg kan fortsatt ikke tro det. Det er rått, sier Andrew til bskskigruppa.no når vi prater med han noen timer etter triumfen.

Fortell om løpet i dag?

Jeg kjente meg tung på oppvarmingen, men hadde forventninger om å gå videre fra prologen og kanskje kjempe om en plass i semifinalen. Jeg hadde gode ski og traff med teknikken, og da går det fort. Taktisk forsøkte jeg å ligge i andreposisjon og angripe litt etter halvveis. Det fungerte godt, men jeg var litt for sliten i finalen til å ta seieren, oppsummerer Andrew, som også minner om at løperne foran han kom fra første semifinale og dermed hadde seks minutter lengre restitusjonstid.

Sesongen en suksess

Foran årets sesong hadde Andrew mål om å komme til semifinalen i en verdenscupsprint minst én gang. Nå har han klart det ved begge mulige anledninger, og vel så det.

Nå er målet å fortsette slik. Jeg håper å kunne komme til finalen en gang til i år, men jeg tar det renn for renn. Uansett hva som skjer resten av året har jeg hatt en god sesong, sier han.

Med to fantastiske verdenscuphelger bak seg er det liten tvil om at Andrew er i sin livs form.

Jeg hadde planlagt å være i storform i Davos og Toblach, men at jeg skulle lykkes så bra hadde jeg ikke trodd. Det føles veldig godt å ha funnet et opplegg som fungerer, sier han.

Hva har du gjort i sommer og høst, som åpenbart har gjort deg til en bedre skiløper?

Jeg har trent mye. Jeg ligger på 640 timer siden mai allerede, og det er det ikke alle som gjør. Jeg har også hatt ekstra fokus på å gå gode prologer. Tidligere har jeg ofte blitt mellom nummer 30 og 50, bare noen få sekunder eller tideler fra å gå videre. Det har tydeligvis fungert bra, avslutter en strålende fornøyd BSK-løper.

10317659_10153286670958260_4547606719569011979_o.jpg

SOLID TRENINGSJOBB: Andrew har trent bra i hele sommer og høst. Her fra samling med Bækkelaget på Sognefjellet. Foto: Eirik Lund Røer
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline