Knallåpning på sesongen

Postet av Eirik Lund Røer den 13. Nov 2015

Bækkelaget markerte seg fra første stavtak på Beitostølen da Andrew Young sesongåpnet med et av sine beste skirenn noensinne.

Stort sett hele ski-Norge er samlet på Beitostølen denne helgen i forbindelse med sesongåpningen for seniorer. BSK Elite fikk på mange måter sin debut på fredagens 7,5/15 km klassisk, og for en start vi fikk.

Andrew Young kom forsinket hjem fra høyden, og ankom ikke Beitostølen før natt til fredag. Han var lenge usikker på om det var lurt å gå med en slik oppladning, men valgte å starte for å få en god treningsøkt. Det gjorde han lurt i, og med en 14. plass som resultat gjorde han sitt beste distanserenn noensinne.

- Jeg er veldig overrasket. Jeg følte underveis at det gikk bra, men det var ikke før jeg så resultatlista at jeg skjønte hvor bra det faktisk hadde gått. Nå gleder jeg meg til sprinten på søndag, sier en kjempefornøyd Andrew til bskskigruppa.no.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Også Sigurd Lund Røer var fornøyd med sesongdebuten, og debuten i seniorklassen. Etter mye usikkerhet knyttet til om han fikk gå eller ikke ble ikke oppladningen til rennet den beste, men han leverte et godkjent første-renn.

- Kroppen føltes helt grei, og det var moro å gå skirenn igjen. Resultatet bryr jeg meg ikke så mye om denne helgen, men jeg slo i hvert fall flere løpere enn rankingen min skulle tilsi, oppsummerer Sigurd.

For spesielt interesserte nevner vi for øvrig at både Sigurd og Andrew staket dagens klassiskrenn på blanke ski!

Ellers er det svært gledelig at vi igjen har deltakere i kvinnenes seniorklasse. Elise Røer Drabløs er foreløpig eneste BSK-jente, men vi satser på å bygge opp en slagkraftig jentegruppe etter hvert. Elise gikk inn til en fin 48. plass.

- Jeg er greit fornøyd med løpet. Det var utfordrende føre, så jeg slet med å finne rytmen, men kroppen fungerte egentlig bra. Det var gøy å være i gang med renn igjen, avslutter Elise.

De som fulgte rennet på NRK la sikkert merke til at den nye, gule BSK-dressen fikk mye TV-tid, og vår nye seniorsatsing ble også nevnt av kommentator Jann Post.

Resultater kan du se her.

Rennet kan du se i opptak her.
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline