En fantastisk treningssamling

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 1. Nov 2015BSK Elite har lagt grunnlaget for suksess i skisporet på ferieøya Mallorca (!). – En fantastisk treningssamling på alle mulige måter, kan hovedtrener og sportslig leder Eirik Lund Røer fortelle.


Selv om de fleste vil betvile følgende utsagn har faktisk Mallorca blitt et eldorado for satsende skiløpere. Da er det artig å skru tiden syv år tilbake. På den tiden var Øyvind Olstad (nå sportssjef langrenn, NTG Geilo) hovedtrener i Bækkelaget, og juniorgruppa i Oslo-klubben var faktisk de første til å reise på skisamling til Mallorca. Siden den gang har mange fulgt etter, og i år har det vært hundrevis av skiløpere på den kjente ferieøya.

– Det er morsomt at det var Bækkelaget som startet trenden, og på mange måter var det naturlig å vende tilbake nå syv år senere, innleder Eirik Lund Røer.

Mengde i fokus

I oktober rømmer de fleste seniorer landet, enten med høyden eller Mallorca som destinasjon. Barmarkforholdene her i landet kan være utfordrende, og eventuelle tidlige (kunst)snøfall er i beste fall et alternativt supplement i treningen.

– Det er en samling som koster litt mer enn om vi hadde blitt i Norge, men så får vi også mye igjen for det. Da vi kom hjem til høstværet tenkte jeg umiddelbart at vi aldri hadde klart å legge ned en tilsvarende treningsperiode med lik kvalitet her i landet, fortsetter Lund Røer.

Det er med andre ord mengde som har stått i fokus på Mallorca-samlingen.

– Vi har trent mye, og passet på at intensiteten har vært rett med jevnlige laktattester på øktene. Samtlige har hatt et kjempeutbytte, både sportslig og sosialt.

(artikkelen fortsetter under bildet)Høyt nivå

Ved siden av den rolige treningen ble det plass til en tøff skøyteintervall opp Sa Colobra, samt en stakeintervall med NTG Geilo, Geilo IL og noen øvrige løpere. Et imponerende felt på over 60 løpere var litt av et syn for både trenere og spanjoler.

– Det var en rå økt. NTG-trenerne, som har kjørt tilsvarende økt på samme samling tidligere, rapporterte om vesentlig høyere fart enn i fjor og det tyder på at stakeutviklingen raser videre i samme tempo, sier Lund Røer.

Etter samlingen har BSK Elite-gjengen hatt fokus på å hente seg inn etter en tøff samling, samt gjort de siste forberedelser før sesongåpningen på Beitostølen.

– Det er viktig å tørre å ta det med ro etter en samling som den vi hadde Mallorca. Det er ingen av våre løpere som har mål om å være i toppform på Beitostølen, men som vi har sagt før skal vi være synlige, avslutter Lund Røer.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline