Samling med stor S

Postet av Eirik Lund Røer den 22. Jun 2015


REKORDGJENG:
Årets deltakere - 18 i tallet - kunne ikke annet enn å smile bredt på dager som dette.

Sognefjellsamlingen har blitt en populær tradisjon, og i år mer populær enn noen gang. Rekorddeltakelse, rekordmye snø og godt vær satte rammene for en fantastisk samling.


Etter oppstartsamlingen i mai har 15-16 år, junior- og seniorgruppa trent godt i nærområdet. Testresultatene i starten av juni viser at vi er i rute, men det er fortsatt en jobb som må gjøres – og den er vi klare for å ta. Hva passer vel da bedre enn å starte sommerferien med sol, snø og ski om sommeren?

Vi hadde alle lest om landslaget som snødde inne og enorme snømengder før vi selv skulle reise til Sognefjellet. Men at det var SÅ mye snø var likevel vanskelig å forestille seg. Brøytekanter høyere enn store vogntog og hvitt så langt øye kunne se. Etter syv år på rad på Sognefjellet har vi aldri opplevd lignende.

Vi var imidlertid langt mer heldig med været enn landslaget. Riktignok fikk vi et par grå dager med nedbør, men det kom som snø og i en mengde som ikke gjorde stort. I tillegg fikk vi noen helt fantastiske dager der det er lite som slår det å være skiløper.

På fem dager ble det trent godt på både sommersnø og barmark. Én skiøkt om dagen, og mye jobbing med teknikk er med på å legge grunnlaget for en god vintersesong. Ispedd et par hardøkter nede i dalen og en styrkeøkt ble det en balansert og variert treningssamling med høy kvalitet.

(artikkelen fortsetter under bildet)


IDYLLISK: Det er lite som slår dager som dette. Her ser vi Marcus Braathen (f.v.) og Vegard Stokke.

Vi trives fortsatt like godt med å ha Skjolden som utgangspunkt for samlingen, og føler vi får mye igjen for barmarkforholdene der. Ikke minst er det flere fritidsmuligheter enn om du bor på Sognefjellet, med badebasseng, fotballbane, volleyballbane, klatrevegg og kinosal som noen av mulighetene.

Ikke rart Sognefjellsamlingen er populær, med andre ord. I år var vi 18 stk., to mer enn den gamle rekorden. Ekstra moro var det å ha på plass tre av våre nye eliteløpere, i tillegg til at Andrew Young ble med oss på den knalltøffe rulleski-intervallen. Et par sykdoms- og skadeforfall ble det, men de er alle motiverte til å komme sterkere tilbake i løpet av sesongen.

Med 16-20 treningstimer i banken på fem dager kan vi ta noen velfortjente fridager, før den gode jobben må opprettholdes gjennom sommeren. Grunnlaget er i hvert fall lagt med det som definitivt er en av årets beste samlinger.

Flere bilder på vår Facebook-side!


HARDØKT: Gutta på toppen etter samlingens hardeste økt. Andrew Young (f.v.), Sigurd Lund Røer og Christopher Solbakke.
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline