Oppløftende resultater i test-uka

Postet av Eirik Lund Røer den 4. Jun 2015Det er lenge til skisesongen, men skigruppa er allerede godt i gang med treningsforberedelsene til neste vinter. Denne uka har mange utøvere testet formen i våre faste testløp.

Skigruppa startet treningssesongen med Kick Off og hjemmesamling i starten av mai, og siden har vi holdt det gående med ukentlige fellestreninger og søndagsjogg.

Denne uka var det klart for en såkalt test-uke der Brannfjelltesten og Staketesten stod på programmet.

Brannfjelltesten er en løpstest for utøvere fra 13 år og oppover, og foregår i lysløypa på Brannfjell. En runde er 2,7 km, og utøverne løper 1-3 runder avhengig av alder og kjønn. Vi hadde flere debutanter som prøvde seg for første gang, og fikk en fin opplevelse. Men det kraftige regnværet tidligere på dagen og mye vind gjorde sitt til at det var vanskelige forhold. En ny topp-5-tid fikk vi imidlertid da Eirik Ophus (G16) løp inn til 19:12 på to runder.

Staketesten er en rulleskitest fra Hauketo til Sandbakken på 6,8 km. Første halvdel er det relativt jevn stigning, mens det siste halvdel er mest flatt og lettkupert. Med perfekte forhold ble det mange gode tider, og samtlige utøvere satte personlig rekord! Dagens raskeste var den ferske BSK-løperen Harald Ihlebæk (M19/20) på tiden 17:38, et drøyt halvminutt bak løyperekorden.

Gode og oppløftende testresultater til tross, vi hviler ikke av den grunn. Nå gjelder det å bygge videre på resultatene slik at vi står enda bedre rustet til høstens tester - og selvfølgelig også vinterens konkurranser.

Testperioden er imidlertid ikke helt over enda. Neste uke står O2- og laktattester på Olympiatoppen på programmet for våre junior- og seniorløpere.


Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline