Solid sesongavslutning i Harstad

Postet av Eirik Lund Røer den 30. Mar 2015Junior- og seniorløperne avsluttet skisesongen med NM del 2 og Norges Cup-finale i Harstad. Der ble det nye poengløp til Lars Sønsterud og Jakob Velle.

Sesongen var altså ikke helt slutt enda. Faktisk gjorde vinteren et lite comeback i forbindelse med sesongavslutningen i Harstad denne helgen. En liten tropp på fire løpere reiste nordover for å gå NM del 2 (senior) og Norges Cup-finale, og vi rakk alle å komme oss av gårde før snøkaoset i Oslo startet. I Harstad var det allerede ekte vinter, og for første gang denne sesongen gikk vi skirenn på ren natursnø.

Rennhelgen startet med NM i lagsprint for senior på torsdag. Andrew Young og Sigurd Lund Røer utgjorde vårt lag, og startet i samme semifinaleheat som Strindheim IL med Petter og Thomas Northug. BSK-gutta hang bra med på de første etappene, men dessverre fikk Andrew føling med hjerteflimmer og måtte roe ned. Det ble dermed ikke videre avansement på gutta.

Fredag var det klart for en historisk NM-øvelse der samtlige juniorklasser fikk prøve seg mot seniorene. Selv om det ble laget egne lister for hver enkelt aldersklasse i etterkant av løpet var det gøy å se hvor nivået på de beste skiløperne i landet ligger.

Best av våre på 10 km klassisk ble Andrew, som tok en 58. plass i den store herreklassen. Et drøyt minutt bak kom Lars Sønsterud, som dermed tok en 16. plass i M18. Deretter fulgte de to andre BSK-gutta på rekke og rad. Sigurd, som fikk en 41. plass i M19/20, var ti sekunder bak Lars. Kun åtte sekunder bak der igjen finner vi Jakob Velle, som dermed tok en 21. plass i M18. Med andre ord nye Norges Cup-poeng til både Lars og Jakob, som har tatt poeng i samtlige NC-helger denne vinteren!

Lørdag var det en ny historisk NM-øvelse, eller rettere sagt forhistorisk øvelse. 3- og 5-mila var gjeninnført med individuell start, og ble en real prøvelse for løperne. Andrew tok en 71. plass og var ikke spesielt fornøyd med det, men innså at formen ikke var bedre denne helgen. Artikkelforfatteren kunne heller ikke skryte av 5-mils-formen, men om du vil lese mer om det kan du klikke her.

Helgen ble avsluttet med Norges Cup-finaler for juniorene på søndag. Det vil si de 30 beste jentene i hver klasse sammenlagt, og de 50 beste guttene i hver klasse sammenlagt. Lars og Jakob var begge kvalifisert, og gjorde en godkjent sesongavslutning. Lars ble til slutt nr. 29, mens Jakob (som fortsatt ikke har skøytet denne sesongen) gikk inn til en 35. plass på 5+5 km skibytte.

Vi gratulerer med innsatsen og sesongen, og gleder oss allerede til neste år!Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline