Sterk 5.plass i TV-sendt parallell

Postet av Morten Vold Eriksen den 23. Mar 2015
Trym Nygaard Løken kjørt bedre og bedre hver av renndagene på telemark WC-avslutningen på Rjukan i helgen. Lørdagens NRK-sendte parallell ble avviklet i drømmeforhold med nysnø, kuldegrader og strålende sol.

Etter en helt grei prolog kvalifiserte Trym seg til finalen hvor de 16 beste kjører utslagning. Første motstander Andreas Solstad Alme gjorde bra motstand, men Trym gikk videre etter sikker kjøring. I kvartfinalen ble det større motstand og franske Phil Lau ble tilslutt for sterk. Franskmannen gikk videre og tapte tilslutt finalen mot Bastien Dayer fra Sveits.
Landslagskollega Sondre Kristenstuen ble beste norske med en sterk 4.plass.

Det er betryggende å se at Trym er tilbake omtrent der han var før leddbånd skaden, selv om både NM på hjemmebane og ikke minst VM i Steamboat gikk i vasken.

Slik oppsummerer Trym selv WC-finalen på Rjukan:
"Jeg er veldig fornøyd med kjøringen, og det har gått bedre og bedre for hver renndag. Plasseringene 7. klassisk, 6. sprint og 5. i parallell er også et bevis på det, selv om det var irriterende at litt slurv ødela kvartfinalen mot franskmannen Lau. Jeg tok av skinnen hos fysioen idag men må fortsatt bruke den i all aktivitet. Fokus fremover blir forberedelser til neste sesong som starter i november, og sponsorjakt som det blir lite tid til mens sesongen pågår".

På damesiden ble det norsk triumf for Mathilde Olsen Ilebrekke fra NLI som kjørte knallsterkt hele veien, og feide alle konkurrenter tilside.

ARD-sending sammendrag finnes her
Livestream-sendingen i helhet finnes her

Resultatliste parallell herrer finnes her
Resultatliste parallell damer finnes her

Flere bilder finnes her

Tekst og foto: Morten V. EriksenMathilde Olsen Ilebrekke tok en flott WC-seier i parallell.Tobias Muller vant WC-kula i parallell, her foran Phil Lau.Mathilde med ny sterk WC-seier i parallell på Rjukan.Amèlie Reymond og Tobias Muller med sammenlagt seire i WC parallell.
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline