Gnistrende føre og ny løyperekord

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 17. Mar 2015Tekst: Harald Bø. Foto: Harald Bø/Thomas Røkenes/Elin Merete Myrmel-Johansen

Denne helgen deltok mange av Bækkelagets skiløpere i UngdomsBirken. Det var gnistrende føre og ble satt ny løyperekord.

Løpet er 15 km og går fra Sjusjøen til Birkebeiner Skistadion. Siste 13 km av løypa følger samme trase som Birkebeiner rennet. På samme måte som i Birkebeinerrennet er smøring ofte en utfordring i UngdomsBirken som har en løype med store høydeforskjeller. Det kan være tørrføre på fjellet og bløt snø de siste kilometerene mot mål.

Denne gangen våknet 27 spente Bækkelaget-løpere til kuldegrader i hele løypa og et fantastisk «påskevær» med sol fra skyfri himmel. Fjellet viste seg fra sin beste side! Det store spørsmålet var om de som startet i de siste gruppene ville få feste helt inn til mål på tørrsmørning. Solen varmet godt for publikumet som ventet i målområdet, men snøen holdt på kuldegradene og det var duket for en positiv opplevelse for alle deltagerene.

Beste plassering av Bækkelaget sine utøvere fikk Julie Fladserud Bø som gikk inn til en stålende 9. plass i jenter 12 år, mindre enn 2 minutter bak vinneren av klassen. Hun ble tett fulgt av Cecilie Kinne Bjørnstad som spurtet inn til 15. plass kun 51 sekunder bak Julie. Fra en start i de bakerste rekkene jobbet Sunniva Godin Leikanger seg tappert frem i feltet og passerte over 150 løpere på sin vei inn til en sterk 69. plass. Tiril Myrmel-Johansen har vist en god formstigning gjennom sesongen og kom inn til en flott 98. plass, kun halvannet minutt etter Sunniva. Eline Holter Henriksen gikk gjevnt godt gjennom hele løpet og kom inn til en imponerende 131. plass. Både Eline og Runa Kråkenes har slitt med forkjølese den siste tiden og fikk 15 tunge kilometere med en kropper som ikke helt lystret. Runa Kråkenes kjempet seg inn til 135. plass. Caroline Sanness er med på å skape et godt miljø blandt BSK jentene i 2003-årgangen og hun fikk til slutt en 204 plass i en klasse med totalt 241 deltagere.

I jenter 15 år jobbet Ingvild Fossgård godt og kom inn til en imponerende 48. plass mindre enn fire minutter etter vinneren.

Gledelig var det at fire gutter i yngste klasse stilte til start. Best plassering av gutter 12 år fikk Sondre Røkenes som gikk inn til en 226. plass. Minuttet bak fulgte Håkon Ophus som suste inn til 238. plass. Sondre Sanstøl og Oscar Sørland fikk heholdsvis 315. og 325. plass i rennets nest største klasse.

Som i jenter 12 år stilte også 7 utøvere til start i gutter 13. Dette er en gjeng som hygger seg sammen på trening og på renn. Og i tillegg figther de og på den måten gjør hverandre bedre. Beste BSK'er i denne klassen ble Jacob Blixt Flaten som gikk inn til en meget respektabel 23. plass litt over 2 minutter etter vinneren av klassen. Bak Jacob fulgte Johannes Willassen på 53. plass og Lars Øderud Vatne på 140. plass. Embret Svestad-Bårdseng gikk inn til 252. plass og rett bak han spurtet Magnus Nesteby Andresen inn til 270. plass mindre enn minuttet bak Embret. I denne gruppen viste Emil Tobias Langhus Bye og Magnus Ferdinand Vivaldi Huuse flott insats og de passerte målstreken på heholdsvis 287. og 329. plass.

Få var nok mer glad med sin innsats enn Paal Markus Bjørnstad som suste inn til en gledlig 87. plass etter en sesong med mange utfordringer. I rygg over målstreken hadden han Mathias Bjerke Pedersen 88. plass. Asgeir Kråkenes fulgte på med en flott 104. plass. Theodor Berre Jacobsen fullførte også i denne klassen.

Raskest av alle gikk det i gutter 15 år. Her ble det ny bestetid i ungdomsbirken med sterke 33:37 på 15 km. I denne klassen kom Eirik Ophus og Vegard Lund Røer side om side over mål og det måtte tideler til for å skille dem. Eirik trakk det lengste stået 6 tideler foran Vegard. 3 minutter bak dem gikk Nicolai J. Holter Henriksen inn til en respektabel 134. plass.

Flere resultater finner du her.


0 Kommentar

Kommentarer

Kommentarfelt er stengt

Levert av IdrettenOnline