Sterkt junior-NM av BSK

Postet av Eirik Lund Røer den 9. Mar 2015Det er lenge siden klubben har hatt tre poeng-løpere på en og samme helg i Norges Cupen for junior.

Junior-NM er for de fleste det store høydepunktet i sesongen, og også en del av Norges Cupen for aldersklassene. I år var det Hommelvik i Sør-Trøndelag som var vertskap for mesterskapet. Et mesterskap som inneholdt det meste av overraskelser og utfordringer.

Her er reisebrevet fra junior-NM i Hommelvik:

Første utfordring på veien kom allerede før helgens arrangement da Norwegian meldte storstreik og vi plutselig måtte finne oss nytt transportmiddel. I stedet for fly ble det en lang, men hyggelig biltur onsdag ettermiddag. Praten gikk løst, og på gutteraden i 9-seteren handlet det stort sett om damer, Tinder, Snapchat og poke-krig på Facebook. Stakkars Judith måtte som eneste jente tåle å høre på guttepraten i den syv timer lange bilturen, men hun kom heldigvis levende fra det.

Torsdag var det treningsdag, skitesting og siste forberedelser. Ingen enkel øvelse når vi så hva slags forhold som ventet oss på Jervskogen skistadion. En kort 3,75 km sløyfe med lite snø, mye stein og jord er ikke akkurat ideelt før et junior-NM, men arrangøren var innstilt på å gjennomføre - og klarte det. Det hadde ikke vært en selvfølge hos en østlandsarrangør.

Mellom slagene holdt vi til på Scandic på Hell sammen med resten av Oslo Skikrets. Endelig et renn hvor reiseveien var lang nok til å bo og forberede oss sammen med Team Kollen.

Fredag var første konkurransedag, og langdistanse fristil stod på programmet. Sigurd var først ut med sine fem runder, og kjempet seg gjennom de svært løse og tunge forholdene. 47. plass i M19/20 var ikke det han hadde håpet på før sesongen, men en solid opptur etter en svært tung sesong så langt. Fillip og Mats i M18 fikk det, om mulig, enda tøffere senere på dagen og var ikke veldig fornøyde med sine renn. Skiene derimot traff vi godt med, og gutta kunne melde om knallglid. Judith var sist ut i K17 og hadde dermed trolig de løseste forholdene, men som vi sa før start: "Dette er skikkelig Judith-føre".

Lørdag ble klassiskdistansene kortet ned til en runde for jentene og to runder for guttene. Denne dagen var også Jakob og Lars tilbake på startstreken, og begge leverte nok et godt klassiskrenn denne sesongen. Lars ble vår beste med en 20. plass, og Jakob fulgte like bak med en 27. plass. Moro å se at gutta har stabilisert seg i toppen i vinter. Fillip og Mats klatret begge noen plasser opp fra gårsdagen, mens Sigurd fikk en etterlengtet opptur med en 30. plass og dermed sesongens første poeng. Judith kom ikke helt til sin rett i den korte distansen, og skulle nok ønsket at løypa var dobbelt så lang - minst!

Søndag var det kretsstafetter, og alle våre løpere gjorde en god figur. Ekstra oppmerksomhet fikk nok Jakob som stilte på 1. etappen med klassiskski i et forsøk på en taktisk manøver i de smale løypene. Alle etapper gikk nemlig i fristil, og det ble trangt i den korte løypa.

Kort oppsummert et junior-NM med både oppturer og nedturer. Vi tar med oss at vi har tre løpere som tar poeng, men jakter også følelsen av å kunne si at samtlige løpere traff med formen.

Avslutningsvis takker vi som vanlig smørevogn-sjåfør Kurt (som kjørte Oslo-Trondheim selv om Mille ikke skulle gå selv) og Lars, skismører/tester Joakim og skitester Fredrik for fantastisk jobb!

Det ble lite tid til bilder mellom slagene, men et par fra fredagens fristilsrenn har vi.0 Kommentar

Kommentarer

Kommentarfelt er stengt

Levert av IdrettenOnline